BiH
0

Osiguran prijevoz za učenike s područja općine Novo Sarajevo

FENA
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktori osam Javnih ustanova danas su potpisali Sporazum o zajedničkoj saradnji za osiguranje prijevoza za redovne učenike i njihove pratioce s područja općine Novo Sarajevo, za period drugog polugodišta školske 2012./2013. i prvog polugodišta 2013./2014. godine.

Sporazum je potpisan s Javnim ustanovama: Centar za slijepu i slabovidnu djecu i omladinu BiH, Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece "Mjedenica", Centar "Vladimir Nazor", Škola za srednje stručno obrazovanje i radno osposobljavanje, Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju, te Osnovne škole: "Kovačići", "Grbavica I" i "Skender Kulenović".

Ukupno je 81 korisnik usluge besplatnog prijevoza, od tog broja 37 učenika je s poteškoćama u kretanju, a 44 njihova pratioca.

U budžeta Općine Novo Sarajevo za 2013. godinu izdvojeno je 30.000 KM za ove namjene.

"Općina Novo Sarajevo već niz godina finansira prijevoz učenika i njihovih pratioca, a ove godine potpisujemo ugovore s osam različitih javnih ustanova od kojih neke nisu s područja ove općine ali korisnici su djeca iz Novog Sarajeva tako da imamo i moralnu obavezu da potpomognemo i tu djecu", kazao je načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo.

Dodao je da će Općina nastojati da pomaže i dalje ovu djecu u skladu sa svojim mogućnostim.

Direktori javnih ustanova zahvaliti su Općini na pomoći i podršci koju imaju iako neke od njih nisu na području općine.