BiH
0

Organizovana izložba umjetničkih radova djece sa posebnim potrebama

Sarajevo-x.com
NVO altruista "SVJETLO" i Centar za obrazovanje i radno osposobljavanje "Vladimir Nazor" u galeriji UNITIC, u periodu od 01-07.12.2005 godine organizovali su izložbu umjetničkih fotografija i radova djece sa posebnim potrebama "Nešto više".

Izložba “Nešto više” je upriličena u povodu Međunarodnog dana osoba s invaliditetom 03.12. i u povodu Međunarodnog dana volontera 05.12.

Izložba je imala za cilj skrenuti pažnju javnosti na postojanje i položaj osoba s posebnim potrebama, potrebu za uklanjanjem svih oblika diskriminacije, potrebu za uključenosti osoba s posebnim potrebama u život zajednice i promoviranje volonterizma kao značajnog faktora zajednice.

Posjetitelji izložbe bili su u prilici kupiti unikatne radove djece sa posebnim potrebama izrađene u keramičkoj, drvnoj, tkačkoj, slikarskoj i svjećarskoj radionici, a umjetničke fotografije otkupili su Robot Comerc, Karamehmedović, Imamović, Karo... Prihod od prodaje umjetničkih radova biti će usmjeren za finansiranje rada radionica za radno osposobljavanje djece sa posebnim potrebama Centra “ Vladimir Nazor”.

Snažnu poruku javnosti sa riječima “IZGRADIMO DRUŠTVO JEDNAKIH MOGUĆNOSTI ZA SVE” uputili su djeca iz: Centra “Vladimir Nazor”, vrtića “Vrapčić” te modne agencije “Nova maS”.

Izložba «NEŠTO VIŠE» je realizovana volonterskim radom svih učesnika a riječi zahvalnost organizatori posebno upućuju UNITIC-u, djelatnicima OHR-a, modnoj ahgenciji «Nova maS», medijima i svim posjetiteljima izložbe.

Izložba "NEŠTO VIŠE" , dana 08 i 09.12.2005 godine bit će upriličena u prostorijama Međunarodnog centra za djecu i omladinu Novo Sarajevo, ul. Kemala Kapetanovića br.17.