BiH
0

Opljačkana ABS Banka u Sarajevu

NINA
U Ulici maršala Tita kod broja 15, u srijedu se u 8.33 sati dogodila pljačka ABS banke, što je samo još jedan u nizu kaznenih djela koja u posljednje vrijeme potresaju glavni grad BiH.

Prema podacima kojima raspolaže Ministarstvo unutrašnjih poslova Sarajevskog Kantona, u navedeno vrijeme u prostorijama ABS banke je izvršeno kazneno djelo razbojništva nad službenicom te banke. Tom prilikom nepoznati izvršitelj je uz prijetnju otuđio izvjesnu svotu novca i udaljio se u nepoznatom pravcu.

Prostorije ABS banke u Titovoj ulici imaju videonadzor, ali ne posjeduju fizičko osiguranje, pa je to vjerovatno jedan od razloga zbog kojih je nepoznata osoba izabrala upravo ovu banku za svoju pljačkašku akciju. Prostorije ABS banke bile su opljačkane 26. decembra prošle godine, a počinitelj je ubrzo lišen slobode, te je Upravi banke sugerirano da pored videonadzora uvedu i fizičko osiguranje objekta što se, nažalost, nije dogodilo.

Jutrošnji uviđaj izvršen po ovlasti nadležnog dežurnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu izvršili su službenici MUP-a Sarajevskog kantona koji, kako stoji u njihovu saopštenju, nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog kaznenog djela, identifikaciji i pronalasku izvršitelja.

U Tužilaštvu su kazali da o detaljima vezanim za počinjeno kazneno djelo u ovom trenutku ne mogu govoriti u javnosti, te da će to učiniti u najskorije moguće vrijeme kada budu imali na raspolaganju sve relevantne informacije.