Važno je dati dozvolu
0

Općinari zauzeli parking pa će pitati je li to problem

Piše: N. Jamaković
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
(Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
Ravno 20 dana trebalo je Službi za informisanje Općine Novi Grad da nam odgovori na upit o problemu koji su napravili izdavši dozvolu za rad Tržnom centru "Bingo Maximarket" na Alipašinom Polju. Time su probili rok od 15 dana koji je propisan Zakonom o slobodi pristupa informacijama, koji im, očito, nije bio nikakav problem prekršiti.

Upit nam je poslao čitatelj, navodeći kako su zbog činjenice da je spomenuti TC jedini koji nema svoj parking stanari obližnjih zgrada primorani parkirati po trotoarima, budući da posjetioci tog centra parkiraju vozila na njihovom parkingu, koji oni "već godinama koriste".

Iz Općine su se, dakle, napokon odlučili odgovoriti.

"Investitorima Seadu Mandiću i trgovinskom društvu 'Berlijeta' d.o.o. Visoko izdato je odobrenje za upotrebu suterena kao dijela poslovno-rekreaciono-sportskog objekta u ulici Ive Andrića, a potom i odobrenje za upotrebu prizemlja i sprata tog objekta", kaže se u njihovom odgovoru.

A na pitanje planiraju li reagovati kako bi se riješio ovaj problem s parkingom, općinske vlasti su odgovorile kako će u saradnji sa Savjetom MZ utvrditi da li postoji problem parkiranja i "u skladu sa stavovima građana preduzeti aktivnosti na rješavanju problema".

Nama jedino ostaje da zaključimo kako su sarađivati sa Savjetom MZ i sagledavati stavove građana trebali prije nego što su izdali dozvolu za rad ovog objekta, da bi izbjegli neugodnosti koje su priredili svojim građanima.

Da, na kraju su iz Službe dodali i ovo:

"Žao nam je što ste ovoliko dugo čekali na odgovor. Nadamo se da ćete uvažiti našu ispriku...".

Žaliti se na njih nećemo, ali ne možemo garantovati da to neće naši čitatelji, budući da su zapravo njima odgovarali.