Radovi koštaju 7.500 KM
33

Općina Stari Grad Sarajevo pojasnila zašto danas nije nastavljeno uklanjanje nelegalne bašte u Ferhadiji

M. G.
Foto: I. Š./Klix.ba
Foto: I. Š./Klix.ba
Povodom uklanjanja objekta u ulici Ferhadija, koje je započeto dana 15. aprila, a nastavljeno sa izvođenjem 16. aprila 2024. godine, iz Općine Stari Grad Sarajevo kažu da se danas, zbog vremenskih uslova, ne izvode radovi na nastavku uklanjanja.

Uslijed vremenskih uslova, a shodno Zakonu o zaštiti na radu Federacije Bosne i Hercegovine, danas se ne izvode predmetni radovi, te će uklanjanje biti završeno u narednim danima, kažu iz Općine.

"Ugovorom za izvođenje radova je svakako definisan rok kojim se izvođač radova obavezuje da će radove izvršiti u roku od 10 radnih dana od dana uvođenja u posao", navedeno je.

Uklanjanje ovakvog objekta, kako ističu iz Općine, iznosi cca 7.500 KM i podrazumijeva kompletno uklanjanje slobodnostojeće bašte.

"Prethodno su demontirani stakleni portali, fasadna drvena obloga, te PVC stropna tenda sa aluminijskim profilima, kao i unutrašnje instalacije. Demontaža nosive konstrukcije će se nastaviti u skladu sa vremenskim uslovima, a sve u okviru ugovorenog roka izvođenja predmetnih radova. Žuta traka je postavljena već prvog dana izvođenja radova u cilju mjera zaštite, te će se ista ukloniti nakon okončanja kompletnih radova", dodaju iz Općine.