BiH
0

Općina Stari Grad će u narednoj godini stipendirati 299 učenika i studenata

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Općina Stari Grad je, putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport, te Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu, raspisala javne pozive za stipendiranje učenika i studenata u školskoj 2016/2017. godini. Planirano je da stipendije dobije ukupno 299 osoba, od čega 148 učenika i 151 student.

Putem Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu bit će stipendirani učenici i studenti iz porodica boračke populacije (djeca šehida – poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca), a putem Službe za obrazovanje, kulturu i sport stipendirat će se nadareni učenici i studenti. Kao i prethodnih godina, školska stipendija iznosit će 80 KM mjesečno, a studentska 120 KM.

Oba javna poziva objavljena su danas i bit će otvoreni narednih 30 dana. Svi potencijalni stipendisti koji ispunjavaju uslove iz javnih poziva, molbe trebaju predati na predviđenim obrascima/zahtjevima na protokolu Općine Stari Grad.

Podsjećamo da je u ovoj godini Općina Stari Grad stipendirala 294 učenika i studenta iz navedenih kategorija, te je za te namjene izdvojeno oko 270.000 KM.

Javni poziv za stipendiranje nadarenih učenika i studenata za školsku/akademsku 2016/17. godinu i Javni poziv za stipendiranje djece šehida – poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca u školskoj 2016/2017. godini objavljen je u dnevnim novinama "Oslobođenje", a može se pročitati i na općinskoj web stranici www.starigrad.ba.