BiH
0

Općina Centar izdvojila 50.000 KM za poboljšanje uvjeta u osnovnim školama

FENA
Općina Centar Sarajevo niz godina izdvaja znatna finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uvjeta boravka djece i nastavnog osoblja u osnovnim školama na području te općine.

U saopćenju za javnost Općine Centar navodi se da je u ovogodišnjem općinskom budžetu izdvojeno 50.000 KM za tu svrhu. Od ukupnog iznosa 12.000 KM pripalo je Osnovnoj školi "Hasan Kaimija" za popravku staklenih prizmi na krovu tog objekta.

Po 8.000 KM dodijeljeno je osnovnim školama "Safvet-beg Bašagić" (za sanaciju sale za tjelesni odgoj), "Vladislav Skarić" (za sanitarne prostorije) i "Nafija Sarajlić" (za rekonstrukciju stepeništa na ulazu u školsko dvorište i asfaltiranje dijela dvorišta).

Po 5.000 KM dodijeljeno je osnovnim školama "Isak Samokovlija" i "Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak" za sanaciju toaleta. Iznos od 4.000 KM dobila je Osnovna škola ''Hasan Kikić'' za zamjenu dijela dotrajale stolarije na objektu te škole.

"Prilikom utvrđivanja visine doniranih iznosa školama, s ciljem da osnovci pohađaju nastavu i postižu što bolje rezultate u savremeno opremljenim i uređenim školskim objektima, vodilo se računa o ukupnom broju učenika, ranijim općinskim donacijama, kao i hitnosti u rješavanju problema", navode iz Općine Centar Sarajevo.