Sarajevo
45

Općina Centar izdvojila 5.000 KM za podršku Olimpijskom muzeju

FENA
Zgrada Općine Centar
Zgrada Općine Centar
Općinsko vijeće Centar izdvojilo je 5.000 KM za podršku radu Olimpijskog muzeja u Sarajevu.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Slaven Kovačević jučer je ugostio akademskog slikara i direktora Olimpijskog muzeja u Sarajevu Edina Numankadića.

''Ovim činom želimo uputiti javi poziv nadležnim kantonalnim i gradskim institucijama da zajedno pronađemo modalitet sistemskog rješavanja finansiranja rada ove institucije koja ima samo jednog uposlenika. Na taj način bismo ispunili obavezu grada domaćina XIV ZOI, održanih 1984. godine, prema cjelokupnom olimpijskom pokretu njegovanja olimpijske tradicije'', kazao je Slaven Kovačević.

Edin Numankadić je zahvalio na ovoj donaciji riječima: ''Bitno mi je da neko cijeni značaj Olimpijskog muzeja za naš grad. Ovo je prva donacija Muzeju nakon četiri godine nebrige državnih i gradskih institucija, pa smo jako zahvalni za ovu podršku'', saopćeno je iz Službe za informisanje Općine Centar.

Kovačević i Numankadić izrazili su nadu da će za obnovu zgrade Olimpijskog muzeja u Petrakijinoj ulici, koja je uništena tokom proteklog rata, biti obezbijeđena potrebna sredstva.