BiH
0

Opća bolnica: BH Telecom donirao 200.000 KM za nabavku opreme za ginekološko odjeljenje

FENA
Delegacija firme BH Telecom predvođena generalnim direktorom Hamdom Katicom posjetila je danas JU Opća bolnica "Prim. dr. Abdulah Nakaš" u Sarajevu i na taj način ozvaničili donaciju vrijednu 200.000 KM koju je ta firma izdvojila za nabavku opreme namijenjene za potrebe Odjeljenja za ginekologiju i akušerstvo te bolnice.

BH Telecom je donaciju osigurao iz iznosa nastalih kao rezultat poslovanja te firme u proteklom periodu, a ističu da će suradnja sa sarajevskom općom bolnicom biti nastavljena.

Od tih iznosa kupljena je kompletna oprema za ginekološku laparaskopsku hirurgiju, kapnograf (za anesteziju) i aparati za kardiotokografiju (metoda nadzora ploda u trudnoći i porodu).

Šefica Odjela za ginekologiju i akušerstvo Opće bolnice prim. dr. Jasmina Gutić zahvalila je za donaciju i istaknula da će se oprema koristiti za pokrivanje značajnog segmenta u radu ginekološkog odjeljenja a to su endoskopske operacije ili operacije bez noža nakon koje pacijentice napuštaju bolnicu za maksimalno pet dana.

Prije nabavke opreme kadrovi su prošli kvalitetnu edukaciju. Ova klinika je i ranije posjedovala sličnu opremu, ali ta oprema nije bila suvremena kao što je ova koju sad imaju.

Današnji događaj upriličen je u okviru obilježavanja 140 godina postojanja ove bolnice.