Apel za pomoć
3

Omogućimo 12-godišnjem Enveru Jašiću normalan život

Sarajevo-x.com
Enver Jašić
Enver Jašić
Enver Jašić, 12-godišnji dječak iz Kopica (općina Maglaj), od druge godine svog života se liječi od veoma teške bolesti zglobova. Međutim, Enverovo zdravstveno stanje se posljednjih mjeseci jako pogoršalo, te je već tri mjeseca nepokretan.

Neformalna grupa studentica iz Maglaja pokrenula je akciju pomoći malenom Elviru u nadi da će se uključiti svi dobri ljudi i pomoći dječaku kako bi vodio normalan život, poput svojih vršnjaka.

Enver Jašić se trenutno nalazi na Klinici za dječije bolesti u Tuzli. Hospitaliziran je zbog enormnog otoka lijevog koljena, kao i manjeg otoka desnog skočnog zgloba. Dječak ima nesnošljive bolove u zglobovima i reduciranu pokretljivost, a za njegovo liječenje potrebno je 2.000 eura svake tri sedmice.

Naime, neophodno je nabaviti preparate monoklonskih antitijela za intravensku upotrebu (Remikade amp, 100 mg), koje bi dječak primao svake tri sedmice kroz infuziju i to najmanje tokom dvije naredne godine. Radi se o veoma skupom preparatu (jedna bočica – 2.000 eura), te je za godinu dana dječakovog liječenja potrebno obezbijediti 10 do 12 bočica. Enverova porodica nije u stanju osigurati tako velika sredstva.

U Maglaju je već organizovana akcija prikupljanja dobrovoljnog novčanog priloga, tako da je prikupljeno 1.015 KM. Također, u petak, 11. juna, planiran je humanitarni party u kafiću "Jazz.ba" u Maglaju, dok je za subotu, 12. juna. planiran humanitarni dan za Envera u kafiću "M" u Maglaju.

Akcija u Sarajevu će se održati u subotu, 12. juna 2010. godine. Kutije za dobrovoljne priloge će biti postavljene ispred Katedrale i Gradske tržnice u periodu od 11.00 do 15.00 sati.

Otvoren je i žiroračun broj 3385602501353051 (Unicredit bank) na ime Mehmedalija (Enverov otac) Jašić.