BiH
1

Oluja u Francuskoj odnijela dva života, 60.000 domaćinstava bez struje

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Oluja koja je sinoć pogodila jug Francuske odnijela je najmanje dva života, 60.000 domaćinstava i dalje je bez struje, a u šest departmana podignut je nivo pripravnosti zbog opasnosti od nevremena, izvijestili su lokalni mediji.

Jedna žena je stradala u Bozulu kada je na kamp-prikolicu u kojoj se nalazila palo stablo, oboreno snažnim vjetrom, javila je privatna televizija TF1, pozivajući se na vatrogasce.

U Dordonji, 60-godišnja žena izgubila je život pošto se na nju urušio krov kuće, a druga žena, koja se nalazila u istoj prostoriji, teško je povrijeđena i smještena je u bolnicu.

Policija smatra da je nevrijeme uzrokovalo i saobraćajnu nesreću u kojoj je poginula 85-godišnja starica, čije je vozilo skrenulo iz desne trake i udarilo u kamion koji je dolazio iz suprotnog pravca.

Oko 130.000 domaćinstava ostalo je bez struje pošto je vjetar, koji je u naletima dostizao brzinu od 120 kilometara na sat, rušio stabla i na nekim mjestima prekinuo električne vodove.

Ekipe francuske elektrodistribucije otklonile su, u međuvremenu, veći dio kvarova te je bez struje i dalje 60.000 domaćinstava.

Meteorolozi prognoziraju da će oluja bjesniti i u četvrtak, s obilnom kišom i vjetrom koji će povremeno dostizati brzinu od 100 kilometara na sat.