Danas u Sarajevu
0

Olli Rehn za efikasniju i funkcionalniju BiH

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Evropski komesar za proširenje Olli Rehn doputovao je u zvaničnu posjetu BiH tokom koje će sa predstavnicima vlasti i međunarodne zajednice razgovarati o tekućim pitanjima i napretku BiH na njenom evropskom putu.

Rehn će se danas sastati sa članovima Predsjedništva BiH nakon čega je predviđeno saopštenje.

Evropski komesar za proširenje  sastaće se i  sa Savjetom ministara BiH, a obratiće se i članovima Parlamentarne skupštine BiH. 

Portparol evropskog komesara Kristina Nađ rekla  je ranije Srni  da će Rehn na otvorenoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH održati  važan govor u kome će prenijeti poruku ohrabrenja za nastavak reformi kako bi BiH dostigla i ispunila najvažnije ciljeve na ovoj etapi puta koji vodi integraciji u Evropu.

"Jedna od najvažnijih poruka odnosiće se na potrebu ispunjenja konkretnih uslova kako bi Evropska komisija mogla preporučiti BiH za bezvizni režim putovanja u zemlje šengena", dodala je Kristina Nađ.

Prema njenim riječima, druga važna tema biće uslovi i ciljevi koje treba ispuniti prije zatvaranja Kancelarije  visokog predstavnika. 

"Konačno, komesar Rehn će naglasiti potrebu da BiH postane znatno efikasnija i funkcionalnija država nego što je sada", rekla je Kristina Nađ.