Komentari (33)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
primorani smo davati, moja majka kad je bila u bolnici 20 dana je lezala i cekala da joj urade nalaze, medjutim plava koverta je presudila, i odmah nakon 3 dana je imala gotove nalaze
Primoran... omiljena vadiona! :)
@remzijas Jok eto zdrav sam ko dren 40 godina. Ne mora se davat mito, al se mora čekat. A ovo "Primoran" još jednom ponavljam da je omiljena vadiona. Primoran da upištem dijete u školu. Primoran da ga upišem u vrtić. Primoran da ga zaposlim. Primoran da bi mi dali nalaze. Primoram da nebi platio veću kaznu. Primoran da nebi platio veći porez. Sve primoran, primoran. Jesi al u qurcu primoran, nisi primoran nego si hoštapler!
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
KORUPCIJA "DA" ili "NE" BIH ....das doktoru 1000KM I dodjes u roku 24 sata na red za operaciju... Zapad: bolnici I doktoru platis 50.000$ I nista vise ne moras placate I budes sretan sto na zapadu nema korupcije I sto si dosao na red za operaciju za 24 sata. ?!?!!?!? Meni je korupcije nekako jeftinija ?!
Dr. Beslic, hirurg iz kosevske bolnice je najkorumpiraniji doktor u BiH, a i sire. Njegovi dzepovi na bijelom mantilu su XXXL.
Ne znaju da doktori primaju platu.
Te da građanin može prijaviti policiji traženje ili namjeru primanja mita. Prijaviti policiji? kad su oni drugi na listi... bas su me nasmijali...
Nije to, davanje mita, glavna korupcija koja ovu zemlju uništava. Problem je zapošljavanje - što stranke i pojedinci na vlasti zapošljavaju svoje ljude na svim nivoima vlasti i javnih firmi. Druga stvar je što se stranke ugrađuju u svaki posao/projekat koji se ovdje radi. Treća stvar je nesankcionisanje onih koji su činili očit kriminal. To nam je postalo normalno pa i ne shvatamo da nam to zemlju vuće na dno i dok se ovo ne ispravi nikad nećemo krenuti naprijed.
Riba smrdi od glave... nismo mi sitna boranija bitni, nas mito je do 100-200 eura i kapak, mene boli korupcija na visem nivou gdje se sistemom ja tebi - ti meni vrte milioni. Sad su navalili na zdravstvo,ok i ja sam (ustvari suprug :) ) dali doktoru kada sam se poradjala. Prosla kao na letovanju, dok su se zene oko mene napatile kao u logoru od istog doktora... kazete to je njihov posao da rade... jeste ali ako nece ... dok ga zakon natjera ti ces vec biti na onom svjetu.
Eh eto vidite,nije tacno da samo politicari ne valjaju,narod je isti kao i politicari,zato nam i jest ovako,MI DAJEMO MITO,MI UZIMAMO MITO,obicni radnik i daje i uzima mito,ali za seBe uvijek nadjemo opravdanje.kakvi bi tek bili da se o milionima radi...politicari bi bili male mace za nas...MI SMO IH I NAVIKLI DA UZIMAJU MITO.
U vecini slucajeva to je istina,ali u zdravstvu MORAS platiti,narocito poslije rata ako nemas pozdravis se sa najmilijima. Pisala sam o slucaju blizanaca 97 ali je klix banovao moj komentar.
Dragi moji gradjani snimajte tajno davanje mita i onda tuzite doticne ,To nam je jedini nacin borbe protiv mita i korupcije.Nemojte dozvoliti zivotno ugrozavanje gradjana u slucaju da nemaju platiti trazeni mito....Recite NE korupciji i podmicivanju !
Jos ces kaznu zaraditi. Po nasem zakonu je zabranjeno snimati lopove bez njihovog odobrenja. A i taj snimak ne bi vazijo na sudu, jel mora prvo sud da odobri snimanje lopova. Tako ti je kad lopovi sami sebi zakone pisu, kako njima godi.
E jbg. treba imati para za mito :/
Ako nemaš da podmažeš doktore rezervacija u Bakijama odmah !!
...ja bgm dam koliko treba samo da sto prije dodjem na red.isto sam dao za posao.a bgm dam kad bih malo bio intiman sa nekom ufff...pouka iz price ne zali pare jedan je zivot.
Platis da bi mogao raditi posao koji bi oni trebali placati. Jos kad cujem cifre od 10 000 KM, doslovno radnik placa poslodavca sljedece dvije godine (prosjecno) zato sto radi njemu. Da nije tuzno, bilo bi smijesno.