BiH
0

OHR: Vlasti u Mostaru trebaju ubrzati proces integracije grada

FENA
Glasnogovornica mostarskog OHR-a Sanela Tunović kazala je na današnjoj konferenciji u Mostaru kako je jučer istekao rok koji je mostarskim vlastima dao visoki predstavnik Christian Schwarz-Schilling da ubrzaju proces integracije grada.

Po njenim riječima, u pismu kojega je visoki predstavnik poslao mostarskim političkim liderima krajem proteklog tjedna, izrazio je svoju zabrinutost zbog trenutnog zastoja procesa ujedinjenja te zatražio da pojačaju svoje napore kako bi riješili dva ključna pitanja u kojima se mora postići napredak.

Riječ je o završavanju sistematizacije, uključujući imenovanja civilnih službenika, te o ujedinjavanju komunalnih poduzeća.

"Jučerašnji izvještaj od gradskih vlasti visokom predstavniku pokazao je da može doći do daljnjeg napretka po ovim pitanjima tijekom sljedeće sjednice Vijeća grada Mostara, koja je zakazana za danas.

OHR će pomno pratiti ovu sjednicu i poziva vijećnike da krenu naprijed i da usvoje odluke koje su se davno trebale usvojiti", kazala je Tunovićeva.

Ona je podsjetila kako će se visoki predstavnik ovog tjedna obratiti Viječu za implementaciju mira i izvijestiti o napretku ili nedostatku istog u Mostaru.

Također, visoki predstavnik sazvao je sljedeći sastanak u Sarajevu, prvog tjedna u srpnju kako bi razgovarali o izvještaju o dosadašnjem napretku i iz njega izvukli zaključke, kazala je glasnogovornica Tunović.