Komentari (9)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
a šta je sa onima koji će izvoziti (a i uvoziti) preko Bijače; imaju ljudi ekstr troškove transporta jer idu okolo; i to mi plaćamo
Do nas je. Jednostavno, neka se uvede reciprocitet uvezene i izvezene robe. Drugi i efikasniji način je neplaćanje uvozne robe kešom, nego kompenzacija domaćim proizvodima. Klocevi !
@drugovi.drugarice, adore Hvala vam sto ste mi uljepsali pocetak dana vasom analizom iprijedlozima.:))
Veliki dio posla oko propisa su trebale odraditi drzavne sluzbe ali i proizvodjaci su se mogli i mogu bolje pripremiti za trziste. Ima svijeta i osim Balkana . Za sada jedan dio proizvodjaca misli da je za izvoz dovoljan certifikat "Ja ti garantujem".
Šta je sa izvozom u zemlje koje nisu članice EU? Dobar proizvod nađe svoj put do potrošača.