O problemima održavanja nastave
0
Održana panel-diskusija "Vjeronauka i diskriminacija"
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema potrebe da lažemo drugima i da lažemo sami sebe ... okanimo se otrcanih fraza \"hvaljen isus\", \"hristos se rodi\" i \"bajram barčula\". Budimo iskreni, pa se pozdravljajmo ovako: \"hvaljen automobil\", \"automobil se rodi\" i \"automobil barčula\".
Idolopoklonstvo je u današnja vremena poprimilo katastrofalne razmjere. PUTNIČKI AUTOMOBIL je najopasniji idol u dosadašnjoj ljudskoj istoriji, centralni simbol ljudske pohlepe za jeftinim energentima, i simbol ekološke katastrofe, idol koji je moćniji čak i od Boga ...psihološka istraživanja širom svijeta jasno kažu da apsolutna većina vozača sami sebe smatraju mnogo boljim vozačima nego što to objektivno jesu.
\"vjeronauka\" ne postoji postoji vjera, postoji religija, postoji nauka i postoji istorija religija
Ima raznih Srba.
pa znamo da je i bog srbin i da mu je samo nacionalnost vazna s\' postovanjem tvoj raso
Ajd kad se vec filozofira da i ja prozborim koju. Da li je Bogu potrebna religija? Ako jeste koje je on onda religije? A, ako nije, pa zasto ljudi onda praktikuju religiju?
Samo vi dijelite dislajkove, od istine pobjeci ne mozete: da boga nema i da je religija ubleha za mase. Dobro dosli u 21. vijek.
Nisu još ni u Austriji, a Bogami ni u Njemačkoj rekli Vjeronauci....raus. http://fizzit.net/hr/drustvo/filozfija-sociologijga-i-religija/3618-vjeronauk-u-skolama-praksa-drugih-drzava A vjera se ne može odvojiti od nauke. Bilo bi neprirodno. \"Prvi gutljaj iz čaše zvane \"prirodna znanost\" napravi te ateistom - ali na dnu čaše čekat će te B.o.g\". Werner Heisenberg \"Što vise proučavam prirodu, to više ostajem zapanjen i zadivljen pred delima Stvoritelja. Ja se molim u toku svoga rada u laboratoriju.\" Louis Pasteur \"Pravi prirodnjak kad god pronikne u tajne tvorevine svojim saznanjem, neizbezno svuda u njima vidi prst Bo.z.iji\" Robert Boyle \"U tvorevini ja kao da rukama dodirujem B.o.g.a.\" Johannes Kepler \"Onaj koji bez predrasuda proucava prirodne nauke, nuzno dolazi k B.o.g.u\" E.L. Kesel itd.
Ovce nadrogiraju, isperu im mozak i udri stapom, ceraj gdje hoces....
\"vjeronauka\" ne postoji postoji vjera, postoji religija, postoji nauka i postoji istorija religija
Vjernike i treba diskriminirati na svakom koraku, sa uzdizanjem religije i njenim uplivom u sve pore drustvenog zivota u zadnjih 20-tak godina sve je otislo nizbrdo i svi standardi su se srozali do neprepoznatljivosti. PS: Dario, lijeci se.
der vjeronauka raus!!! porokat sve vje.bn.ike tu nam je spas!!
O, PUTNIČKI AUTOMOBILU, TEBE NAJVIŠE VOLIMO, TEBE NAJVIŠE OBOŽAVAMO, TEBI NAJVIŠE SLUŽIMO, ZA TEBE NAJVIŠE ROBUJEMO, TI SI BESKRAJNI IZVOR NAŠE SREĆE I ZADOVOLJSTVA, BEZ TEBE NISMO SPOSOBNI OSJEĆATI ZADOVOLJSTVO. TI SI NAJVAŽNIJI SMISAO NAŠIH ŽIVOTA, TEBI NIKO NEMOŽE PARIRATI.