Dugogodišnji problem
13

Održan sastanak općinskih i kantonalnih službi zbog rušenja zgrade na Grbavici

I. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Na inicijativu načelnika Općine Novo Sarajevo Nedžada Koldže danas je u zgradi Općine Novo Sarajevo održan je sastanak na temu rušenja i gradnje nove zgrade u ulici Grbavička broj 62-68, a koja se nalazi na trasi Južne longitudinale.

Sastanku je, pored općinskog načelnika, prisustvovao ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adi Kalem sa saradnicima, te predstavnici nadležnih općinskih službi.

"Budući da se radi o dugogodišnjem problemu, za kojeg prethodna Vlada Kantona Sarajevo nije imala sluha, a radi kojeg se do sada nisu mogli okončati radovi na izgradnji cjelokupne trase Južne longitudinale, Općinski načelnik je sazvao sastanak u cilju rješavanja onih procesa koji nisu u direktnoj nadležnosti Općine Novo Sarajevo, a tiču će dinamike privođenja predmetnog zemljišta planiranoj namjeni", kažu iz općine.

Na sastanku su dogovoreni i elementi sporazuma koji će ubrzo biti potpisan i kojim će se urediti pitanje rješavanja imovinsko-pravnih pitanja na parceli za gradnju i vanjsko uređenje oko objekta.

Planirano je da se postojeći objekat u ulici Grbavička broj 62-68 sruši, nakon izgradnje zamjenskog stambeno – poslovnog objekta, a da se na njegovom mjestu izgradi kružni tok čime će se spojiti dva djela Južne longitudinale.