BiH
0

Održan predizborni skup Stranke za BiH u Mostaru

FENA
Stranka za Bosnu i Hercegovinu održala je u ponedjeljak u mostarskom Narodnom pozorištu svoj predizborni skup za Mostar, saopćeno je iz te stranke.

U svom obraćanju predsjednik GS SBiH Mostar i nosilac liste za Parlament FBIH Mirsad Kuko upozorio je na rastrošnost vladajućih elita u kampanji.

U ime mladih skupu se obratila Jasmina Žetica, kandidat za Skupštinu HNK, koja je upozorila na problem zapošljavanja, pogotovo mladih.

Predsjednica Asocijacije žena SBiH i kandidat na listi za skupštinu HNK Ermedina Điver govorila je o pozitivnoj ulozi žena u kreiranju politike u Stranci za BiH.

Predsjednik Kantonalnog vijeća Stranke za BiH i nosilac liste za Skupštinu HNK Adis Bubalo poručio je da je temeljno opredjeljenje Stranke ukidanje entiteta i kantona i uređenje države po principu regija, Mostar – centar Hercegovine. Poručio je da je u toku ekonomsko propadanje Bošnjaka Hercegovine i da će se Stranka za BiH odlučno suprotstaviti tome i ekonomski i politički podržati jug naše države.

Nosilac liste za Parlamentarnu skupštinu BiH Omer Macić poručio je da je sve što građani žele samo normalna država. Obećao je da će u budućem sazivu Parlamentarne skupštine BiH imati pravog predstavnika, koji se neće libiti iznijeti stavove i boriti se i izboriti da se problemi ovog kraja nađu na dnevnom redu i riješe.

Savjetnik predsjednika SBiH Muhamed Fazlagić govorio je o razlozima zašto ga je privukla Stranka za BiH. Između ostalog, rekao je da je ovo praktično nova Stranka za BiH jer je od skoro 400 kandidata na svim listama samo 19 onih koji su to ranije bili.

Potpredsjednik Stranke za BIH Gradimir Gojer je objavio kraj "crveno-zelene Heineken koalicije". Pozvao je Mostarce i Mostarke, da izađu na izbore, zbrišu lopove sa vlasti i daju šansu ljudima koji će se boriti odlučno s narodom za bolji Mostar i pošteniju i bolju Bosnu i Hercegovinu.

Na kraju, skupu se obratio i predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić.

U svom govoru obećao je odlučno "ne" nepotizmu, vraćanje institucije konkursa kod zapošljavanja, da svi mladi imaju jednake šanse, te obećao nastavak borbe za Bosnu i Hercegovinu.

Rekao je da će se zalagati za donošenje zakona o lustraciji, zakona o zabrani negiranja genocida, te da će raditi na privlačenju investicija.

Pozvao je građane Mostara i Hercegovine da ako im je dobro, ponovo daju glas istim strankama, a ako ne, da je SBiH jedina prava alternativa, saopćeno je iz ove stranke.