Uz dobro druženje i zabavu
0

FOTO / Održan Međunarodni maraton Buško jezero 2012.

Piše: Erol Čolaković Šehić
(Foto: Erol Čolaković Šehić/Klix.ba)
U predivnon ambijentu između Tomislavgrada i Livna smješteno je Buško jezero. Na incijativu osnivača Eco Sela Grabovica Joze Čurkovića i Udruženja građana "Dobri ljudi" iz Tomislavgrada pokrenute su razne aktivnosti vezne za ovo prelijepo jezero.

Uz prisutvo takmičara iz regiona i inozemstva jučer je organizirana 1. Međunarodna "Fišijada" na kojoj su učestvovale 34 ekipe. Pobjednici su osječka ekipa "Majstori kotliča", predvođena Borisom Bukovcem, drugi su bili predstavnici restorana "Kivi" iz Gruda, a treći članovi rijetkih ženskih ekipa Ivanka i Marijana Renić.

Aktivnosti na Buškom jezeru su nastavljene i danas, kada je održano takmičenje u plivačkom maratonu na pet i 2,5 kilometara, te 300 metara za rekreativce.

Prva tri mejsta u najdužoj disciplini pripala su takmičarima iz Splita. Kuriozitet je hrvatska plivačka reprezantitvka Karla Šitić, koja sa Buškog jezera ide u London na Olimpijske igre.

U disciplini 2,5 km pobjednici su Toni Elezović TK Split i Ela Vučemilovic iz Splita. Na 300 metra u ženskoj konkurenciji Ela Vučemilović, a u muškoj Petar Šimun Jelavić.