Tomislavgrad
0

Održan koncert potpore Glavašu

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U Tomislavgradu u petak navečer održan je koncert potpore Branimiru Glavašu, osuđenom na 10 godina zatvora zbog zločina na Srbima u Osijeku.

Na skupu u centru grada, po procjenama, okupilo se oko pet tisuća ljudi, a na koncertu su nastupili Krunoslav Kićo Slabinac, grupa Colonia, Šima Jovanovac, Veseli šokci i Stjepan Jeršek Štef.

Okupljenim ljudima obratio se i sam Glavaš, te njegove stranačke kolege župan Osječko-baranjske županije Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Glavaš je u svom govoru kritizirao hrvatskog premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera te saborske zastupnike izabrane iz BiH.

"Aktualna korumpirana hrvatska vlast zlorabi Hrvate u BiH od izbora do izbora prikupljajući glasove da bi ih održali na vlasti. Saborski zastupnici iz dijaspore iz reda HDZ-a ne bore se za interese područja otkuda dolaze, nego samo poslušno dižu ruke po nalogu Ive Sanadera kako bi sebi osigurali još jedan mandat ugodnog života", rekao je Glavaš.

Glavaš je nakon presude Županijskog suda u Zagrebu, kojom je u svibnju nepravomoćno osuđen na deset godina zatvora zbog ratnog zločina nad srpskim civilima u Osijeku 1991. , pobjegao u BiH čije državljanstvo posjeduje uz hrvatsko.