Vlada ZDK
0

Odobrila novčanu pomoć sportskim klubovima i pojedincima

FENA
Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je materijalna sredstva za više sportskih kolektiva, pojedinaca i nevladinih organizacija.

Nogometnom klubu Čelik iz Zenice na ime dijela troškova za organizaciju prijateljske nogometne utakmice BiH- Bugarska odobrena je isplata 10.000 KM.

Po 3.000 KM na ime jednokratne pomoći dobit će Zikret Mahmić, Esad Durmišević i Abid Čišija, članovi reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci, koja će igrati na Paraolimpijadi u Pekingu.

Košarkaškom klubu Kengur iz Zenice na ime dijela troškova organizacije 10. međunarodnog košarkaškog turnira za mlade "Kengur kup 2008." odobreno je 3.000, a Nogometnom klubu "Vis" iz Kosove kod Maglaja 1.500 KM na ime dijela troškova za organizaciju 11. memorijalnog turnira "7 Visovih ljiljana".

Ragbi klub Čelik iz Zenice na ime dijela troškova za odlazak na Evropsko klupsko prvenstvo u Moskvi iz budžeta ZDK-a dobio je 1.000 KM.

Udruženju građana "Lastavica" iz Zenice odobreno je 3.000 KM na ime dijela troškova za održavanje vjersko-kulturne manifestacije "Lastavica 2008."

Asocijaciji za brigu o djeci nepotpune porodice "Fatma BiH" iz Sarajeva odobreno je 2.000 KM na ime izdavanja Monografije povodom obilježavanja 15. godišnjice rada.