CIK
0

Odluka o izbornim listama još nije konačna

SRNA
Maksida Pirić, CIK (Foto: CIN)
Maksida Pirić, CIK (Foto: CIN)
Odluka Apelacionog suda BiH o prihvatanju izbornih listi HSS-NHI-a za predstojeće opšte izbore od 4. avgusta, koje je potpisao vršilac dužnosti predsjednika ove stranke Ante Čolak, još nije konačna, rekla je portparol Centralne izborne komisije (CIK) Maksida Pirić.

Pirićeva je lokalnom radiju u Livnu potvrdila da je juče bivša predsjednica HSS-NHI Ljiljana Lovrić putem CIK-a uložila žalbu na odluku Apelacionog suda BiH, kojem će, kako je rekla, CIK dostaviti kompletnu dokumentaciju, a Odjeljenje za žalbe ovog suda će u roku od tri dana donijeti odluko po žalbi.

Potpredsjednik HSS-NHI-a sa ovlaštenjima predsjednika Ante Čolak rekao je Srni da žalba Lovrićeve može biti samo njena privatna žalba, jer je u ovom postupku subjekt politička stranka, a ne pojedinac, te da će kao takva biti odbačena i potvrđena prethodna odluka Apelacionog suda BiH.

Čolak je još jednom optužio HDZ BiH i Dragana Čovića za pokušaj eliminacije HSS-NHI-a sa političke scene BiH iz, kako je rekao, političkih motiva, jer je ova stranka, "kičma Hrvata u BiH i jedina hrvatska politička stranka koja ima realne izglede da uđe u Narodnu skupštinu Republike Srpske''.

Čolak je ponovio da je Lovrićeva odlukom svih tijela stranke - Predsjedništva, Glavnog odbora i Časnog suda -  izbačena iz HSS-NHI-a, te da ona više ne može biti kandidovana na za predstojeće izbore.