Kantonalni sud Sarajevo
0

Odgođeno suđenje u predmetu Pašić i drugi

FENA
Suđenje Amiru Pašiću Faći (1971.), Almeru Inajetoviću (1983.), Sulejmanu Jasiki Suletu (1986.) i Edževitu Zekiću Zemi (1975.), optuženim za razbojništvo u saizvršilaštvu, a prvooptuženi i za nanošenje lake tjelesne povrede, odgođeno je danas u Kantonalnom sudu Sarajevo zbog bolesti predsjedavajuće Sudskog vijeća.

Novo ročište u ovom predmetu zakazano je za 28. oktobar.

Optuženi se terete da su 25. februara 2009. u ulici Huremuša, općina Stari Grad Sarajevo, po prethodnom dogovoru, a u namjeri sticanja protupravne imovinske koristi, presreli Alena Grbu i pod prijetnjom oružjem od njega otuđili oko 900 KM.

Prema tužbenim navodima, Grbo je nakon što su optuženi uperili pištolje u njegovom pravcu, repetirajući ih počeo da bježi, da bi potom prvooptuženi Amir Pašić za njim ispalio dva hica od kojih je jedan metak pogodio oštećenog u lijevu natkoljenicu, nanijevši mu laku povredu.

Istovremeno, četvrtooptuženi Edževit Zekić, navodno je ispalio više hitaca u pravcu oštećenog nakon čega su sva četvorica optuženika ušli u taksivozilo, udaljivši se u nepoznatom pravcu.