Općinsko vijeće Centar
48

Odgođeno prinudno izvršenje sudske odluke prema kojoj Pašić mora iseliti iz stana

Klix.ba
Predrag Pašić (Foto: D. S./Klix.ba)
Predrag Pašić (Foto: D. S./Klix.ba)
Općinsko vijeće Centar Sarajevo donijelo je odluku da pravobranilaštvo ove lokalne zajednice traži odgađanje prinudnog izvršenja sudske odluke prema kojoj bi legendarni nogometaš Predrag Pašić morao iseliti iz stana u kojem trenutno živi sa suprugom.
Ovu informaciju je potvrdio Pašić za Klix.ba te je dodao da će se tražiti da se usaglasi njegov zahtjev za ponavljanje postupka kako bi mu se dala mogućnost da učestvuje u ponovnom postupku.

Ranije je načelnik Ajnadžić izjavio da će podržati obnovu postupka.

"Zahvaljujem se Općinskom vijeću i načelniku što će mi dozvoliti da u ponovnom postupku, u kojem ću ovaj put učestvovati, branim svoja prava", kazao je Pašić.

Prije početka sjednice Općinskog vijeća, čelnik ove lokalne zajednice je istakao da stan nije u Pašićevom, već u vlasništvu Općine i da će ga morati vratiti.

Podsjećamo, legendarni nogometaš Pašić je objavio pismo u kojem navodi da će on i njegova supruga zbog sudskog postupka koji je vođen bez njegovog znanja biti izbačeni na ulicu te da će njegovu imovinu oduzeti Općina Centar. Riječ je o stanu koji je bio u vlasništvu Jevreja. Kako je istakao Pašić, stan je dobio od bivšeg sarajevskog gradonačelnika Ante Sučića kao zaslužan sportista. Predsjednik Jevrejske zajednice u Bosni i Hercegovini Jakob Finci poručio je Pašiću da se nada da će "očita nepravda biti ispravljena i prevaziđena". Finci je dao podršku Pašiću.