BiH
313

Odgođeno izručenje: Uložena žalba na ekstradiciju Sanjina Sefića

Piše: I. P.
Sanjin Sefić
Sanjin Sefić
Advokat Sanjina Sefića Dejan Koprić potvrdio je za Klix.ba da je uložio žalbu na odluku Višeg suda u Novom Sadu vezanu za njegovu ekstradiciju Bosni i Hercegovini.

"To je redovna procedura, ništa nismo izmislili i ponašamo se u skladu sa pravilima struke. U Apelacionom sudu će se sve razmotriti. Žalba je u vezi s tim da li su ispitane ili nisu sve pretpostavke u vezi s izručenjem. Apleacioni sud zakazuje sjednicu, ne znamo kad, i nakon nje će odluka biti donesena", rekao je Koprić za Klix.ba.

Podsjećamo, Viši sud u Novom Sadu odobrio je 4. novembra izručenje Sanjina Sefića pravosudnim organima Bosne i Hercegovine, ali na tu odluku postojao je 72-satni rok za žalbu.

S obzirom na proceduru u kojoj se u konačnici nalazi i Ministarstvo pravde Srbije, prošle sedmice se očekivalo da bi konačna odluka o ekstradiciji u vidu potvrde ministarstva mogla biti donesena.

Ipak, zbog žalbe na odluku Višeg suda proces izručenja Sanjina Sefića je produžen na neodređeno vrijeme.

Sanjin Sefić je priveden u Srbiji nakon što je pobjegao iz BiH zbog izazivanja saobraćajne nesreće u Sarajevu u kojoj su poginule studentice Selma Agić i Edita Malkoč.