Rješavanje otvorenih pitanja
143
Odgađa se popis stanovništva BiH za oktobar
Komentari (63)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Dok "elite" ne rješe "bošnjačko pitanje".
NACIONALNOST: DZEDAJ VJERA: SILA JEZIK: GALAKTICKI SKUPIMO DOVOLJNO CLANOVA I OSNUJMO SVOJU DRZAVU !
Ako ako, ako vas bude 55% ja nemam problem sa tim. Ali ti imas problem sa svakim ko zivi u Bosni a nema predefiniciju "Bosnjak". Procitaj Ustav drzave u kojoj zivis, i vidjeces da je to drzava tri naroda, dakle i Srba. Znaci, ja sam Srbin, Bosna je takodje moja drzava. Mozda ja eto ne stremim Srbiji, ali to me ni u jednom trenutku ne cini manjim Srbinom (nije uslov da budes Srbin da zivis u Srbiji, jer su Srbi narod koji zivi u vise drzava). Ovo mi je domovina i imam pravo da budem Srbin jer sam konstitutivan po Ustavu. Sta tu tevbi predstavlja problem?
ovaj popis sam ček'o k'o Hobbita, ono jedva čekaš da čuješ koliko nas ima...a oni odgađaju, u ovoj se državi samo nešto odgađa, odgađa, dgađa, gađa, ađa, đa...
Ti kao da si za ucieljicu imao baba Smiljanu koja te nije poducila starim zapisima,ali to nije ni smjela ni mogla jer je naredba bila vi pravoslavci Bosne od sada ste Srbi .Procitaj Narcertanije (samo makar to ) pa ce ti biti sve jasnije osim ako nisi okovan nacional.mitomanstvom Srba. Ti o nekakvom raskolu Bosnjaka,, Vidjet ces raskol kada popis pokaze u Bosni zivi 55% Bosnjaka pa i vise. Slazem sa sa tobom da je pripadnost etnosu stvar osjecaja ,onda shvati da mi osjecamo da je Bosna nasa, a vas dozivljavamo kao strano tkivo koje stremi drugoj drzavi. Jos nesto Bosnjacke pravoslavne crkve nikad nije ni bilo u Bosni jer se samo kod vas Srba crkva naziva po etnosu __srpska crkva --- pa valjda je to pravoslavna crkva svih pravoslavaca pa i vase brace Rusa ,Bugara, Grka itd ,a to sto pravoslavnu crkvu isparcelisaste po teritorijama vasiih drzava to je vas problem i vasih popova.
Ama kako ces ti meni zabraniti da budem Srbin? Halo? Bosnjak pravoslavac, ma molim te. A gdje je ta bosnjacka pravoslavna crkva? Na popisu stanovnistva ni oni koje ja smatram Bosnjacima ce se raspasti na Bosnjake, Bosance, Muslimane...i ti, tj. takvi, ces meni da pricas ko da budem. Ne budi smjesan. Shvati da je etnicka pripadnost samo stvar osjecaja i nista drugo. Mogu da je mjenjam iz popisa u popis ako se tako osjecam. Ako je nesto u BIH jedinstveno, onda je to osjecaj pripadnosti srpskom i hrvatskom etnosu i niko se tu ne dvoumi. Pored svih svojih problema koje imate oko pomenutog raskola, mislim da zadnje sto ti treba je da meni napominjes sta sam. Pogledaj popise kroz istoriju pa mi daj relevantan podatak kad je to u BIH zivjelo preko 90% Bosnjaka? Imas neki link relevantan, sluzbeni?
Koliko ima neobrazovanih i poluobrazovanih koji trebaju mene uciti --- ko sam ,, sta sam , a najradije bi uvalili klauzulu svojih fasistickih oceva tipa NEOREDIJELJEN tj BEZLICAN.., NIKO I NISTA. Ovo me povukaO ZA RIJEC ONAJ balavi Srbin koji bi mene htio uciti o svom porijeklu kada je IDIOT i sam po porijeklu Bosnjak pravoslavne vjere. Koliko samo ima ispisanih historijskih tekstova iz onog vremena prije nego sto su im pradjedovi pod uticajem veliko srpskih , a bogami i veliko hrvatskih ideja prihvatili --srpstvo odnosno i hrvatstvo za svoje nacionalno izjasnjavanje.Ostali su jedino vjerni Bosnjaci islamske vjere svom iskonskom nacionalnom nazivu. I sta sad ? I to se zeli omalovaziti ,iskriviti i historijski pokrasti. E nece moci : Bosnjaci znaju svoj put ,a to je Bosna Od Une do Drine ,znaju da su cestiti Bosnjani,, Znaju da su Islamske vjere koja je jaca u njima, Sve to znaju i znaju to lijepo objasniti svojim Bosanskim jezikom.
nemoj biti tupko koji vjeruje u komšijske namještaljke
Nije tacno! Ko je rekao da ja necu da budem Bosanac? Ne mogu da ne budem Bosanac jer sam rodjen u Bosni i zivim u njoj. Ali ja nisam Bosnjak, to je skroz druga prica. Bosanac i Srbin nisu anti pojmovi, mozes biti i jedno i drugo. Bosanac regionalno, Srbin etnicki. Bosnjak i Srbin ne mozes biti ujedno, mozes biti mozda pola pola ako si iz mjesanog braka i ako se nisi opredjelio za jedno. Ali ja u potpunosti mogu da budem Srbin i Bosanac. I zasto bi ja svoje ime tebi ustupio da budes etnicki Bosanac. Ne moze, uzeli ste ime Bosnjak, budite to, Bosanac je svako ko zivi u BIH, Bosnjak je jedan od naroda u BIH.
BH Srbi & BH Hrvati ne žele da budu Bosanci i Hercegovci po nacionalnosti, jel tako? - Tako je. OK nema problema onda su svi BH-Muslimani BOSANCI I HERCEGOVCI, a naziv države ostaje Bosna i Hercegovina. Ni dodat ni oduzet, samo shvatit.
pa u pravu je čoek, u državi BIH ne može se jezik zvati samo bosanski, automatski gaziš i potcjenjuješ čitavu hercegovinu, bosanski jezik se može zvati samo u Republici Bosni, a u BIH mora biti bh-jezik ispravite to ljudi, nemojte biti nepismeni papci osim toga, niko ne smije nikoga pitati za intimne osjećaje poput vjere i sl. i na kraju nacija = u hrvatskoj hrvati, u srbiji srbi, u sloveniji slovenci, u crnoj gori crnogorci, u makedoniji makedonci, u BIH = Bosanci i Hercegovci. gotovo, sve rješeno, vozdra i prijatno
Samim tim sto ces ucestvovati na popisu, ti si Bosanac ili Hercegovac. Bosnohercegovac ne mozes biti nikako, to je besmisleno, poslusaj samo kako zvuci. Po etnickoj pripadnosti mozes biti Bosnjak, Srbin, Hrvat, ili sta god hoces. Kako se osjecas. To mozes da biras. Ja prihvatam BIH kao svoju drzavu i zelim joj sve najbolje, ali sam Srbin, u Ustavu pise da je to i moja drzava, jelte?
@jedini spas BRAVO +1 NACIONALNOST: BIH JEZIK: BOSANSKOHERCEGOVAČKI RELIGIJA: PRIVATNA STVAR
NACIONALNOST: BIH JEZIK: BOSANSKOHERCEGOVAČKI RELIGIJA: PRIVATNA STVAR
>>> problem za njih jeste taj sto ce nas bosanaca i hercegovaca tj. po njihovim pravilima i ustavu "ostalih" biti veliki broj, mozda cak vise i od hrvata...A ni u jednoj drzavi ne postoji da ima vise "ostalih" od "priznatih naroda"
Bošnjaci i Kurdi nisu NACIJE ....Bosanac... je nacija ...bosanskohercegovacka nacija je priznata u UN-u i punopravna je clanica ujedinjenih nacija... -nacionalnost: BOSANSKOHERCEGOVAČKA -jezik:BOSANSKI JEZIK -religijska pripadnost:KAKO U KOGA
Druze, ne postoji nikakva sila koja mene ili bilo koga drugog moze natjerati kako cu se izjasniti. Kapiras? Etnicka pripadnost je unutrasnja stvar, stvar osjecaja, i ne postoji nikakva genetika itd. koja na to utice. Shvati to.Nista mene ne cini manjim Srbinom od Srbina iz Beograda, jer se tako osjecam. To je sasvim dovoljno, nista drugo. To je etnicka pripadnost. Drzavljanstvo je druga stvar. Drzavljanin sam BIH, ovo je moja zemlja, i to je to, ali nisam i necu da budem Bosnjak etniki, Srbin sam i tacka. Ti u moje (nase) osjecaje ne mozes da si jos toliki. Izjasni se kako hoces, ja cu kako hocu. Ja tebe ne diram. Ne zelim da budem Bosnjak, i nema sile da me na to natjera. Otkad je to uslov da budes Srbin da moras biti iz Srbije? Otkad to svi Srbi zive u Srbiji, svi Hrvati u Hrvatskoj, svi Madjari u Madjarskoj itd.