BiH
11

Odbornici SDA napustili sjednicu Skupštine Općine Srebrenica

Piše: Er. M.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Klub odbornika SDA tražio je prekidanje sjednice Skupštine Općine Srebrenica i to nakon što su novoizabrani odbornici preuzeli svoje dužnosti. Aktuelna većina odbila je ovaj prijedlog i nastavila zasjedanje.

Zahtjev je podnio potpredsjednik bivšeg saziva Skupštine Općine Srebrenica i odbornik SDA Hamdija Fejzić.

Fejzić je u razgovoru za Klix.ba kazao kako postoji jasan stav predsjednika probosanskih stranaka koje su podržale Ćamila Durakovića u izbornoj utrci te da oni generalno još uvijek ne znaju da li je taj potpisani dokument stavljen van snage.

"Tu su i zaključci Radne grupe koja je sinoć boravila u Srebrenici i održala sastanak sa Izvršnim odborom SDA. Mi tražimo prolongiranje od nekoliko dana kako bismo usaglasili naše odnose i način implementiranja izbornih rezultata", rekao je Fejzić.

Što se tiče stanja u Skupštini Općine Srebrenica, Fejzić je kazao da skupština nije usvojila njihov prijedlog te da je nastavila rad.

On nam je potvrdio i da je jedan od zastupnika SDP-a napustio sjednicu ističući kako ne zna da li je sjednicu napustio i Hakija Meholjić koji je izabran na čelo radnog predsjedništva Skupštine Općine Srebrenica kao najstariji zastupnik.