Komentari (125)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hocete taxu jel, e kod Dzaferovica pa nek vam on placa. Kebo morao ici na rtrs nositi dokumente za tuzilastvo. Jadovi politicki.
Ja sam poslao dopis RTV-ju da me njihova anglo-cionisticna propaganda ne intresuje i da mi ne mogu naplacivat usluge koje ne koristim. Od tada neman problema sa njima, ne trebam placat nista. A vi placajte ako ste budale.
Oni bi trebali smanjit iznos preplate i vjerovatno bi i više ljudi plaćalo možda i uplaćeni iznos bude veći ... što se tiče preplata u evropi nigdje nije bajno ... hrvatska, austrija, njemačka svuda je skupo tačnije deru kožu ... ova naša je i pojeftina mada nam je i program takav
sve nam je po eu standardima al nikad docekati ono glavno da udjemo u eu da budu plate ko u eu
još malo pa će biti takse i na zrak što udišemo
po evropskim standardima ? od kad smo to mi u Evropi i imamo platu po evr. standardima . ne plaćam, neću da platim a i ne gledam ova njihova g... , Sta ima za posjedovanje tva, sutra ce bit ako imaš telefon placaj, isto tako i za računar a nakon toga ako udises zrak u BiH, haj plati...
Najveca nepravda u drzavi,moramo platiti nesto sto ne trosimo
Nemaju pravo biti u povlaštenom položaju. Imaju kablovski operateri koji emitiju njihov signal i nek od njih traže proviziju. Drugo, ako bi uzimali taj namet od naroda, onda ne bi smjeli imati reklame na TV-u jer i finansirati se dodatno. Treće, ko će određivati politiku uređivanja TV-a? Ja platim taksu, a njih 20 ode na neku Euroviziju i sprže pola miliona maraka? Gledam utakmicu, pola terena mi pokrije reklama bagera? Upalim tv, gledam DNEVNIK 7 u 22h, a između 2 dnevnika ubace političku emisiju koju repriziraju od juče. NE MOŽEEEEEE!!!!! Finansirajte se kao i sve druge televizije - imate reklame, napravite program, prodajte ga i namirite se...skinite mi se više s grbače!!!
...ali, to je simbol države i državnosti?
Ma svako selo kod nas i u okruzenju ima satelitski program i nije zakljucan.Jebes drzavu nemoze obezbijediti signal i platit satelit,pljuc!
Ima jedan zajeban prijedlog o nacinu naplate rtv takse a usvojit ce ga.Kad registrujes auto dobices pored hrpe putarina,vodozastite i ostalog i uplatnicu za rtv taksu...ccc.kazu na broj reg.vozila puta taksa,njima dosta!Ako ovo urade,ja neznam gdje sve ovo vodi..
...ka romobilu?
...jes narod težak na šes maraka ko da mu zube vadiš...
Sto nebi kad ih sa TV stalno upozoravaju da ne postuju vlast. Sto bi u ovom slucaju vlast bila ispravna?
...radi se samo o určenju nad nekim ko nema mogućnost prinudne naplate...ajd nek odbiju porez na platuŽ?
otkad se plaća taxa platio sam je oko 5 puta :)
Šta hoćete narode. Imati TV danas to je veliki luksuz. Plaćajte "taksu" na taj "luksuz". A zašto se to ne zove normalnim imenom. Porez a ne taksa. Još bolja riječ harač.
u jajcu i dan danas kafa placate tv taxu na salteru poste službenica pita hrvate bez tv pretplate a muslimanima oah naplacuje. i većina hrvata neplaca. zato sam da se ukine tv taxa. ako nemigu sebi zaraditi netrebaju im ni bosnjaci placati.
Sigurno vas vechina ne placha dok tako komentarishete ja na zhalost placham pa dobro bi bilo da je placha svako ili niko meni je zbog toga krivo. A to se inache svud placha i niko nikog ne pita hoche li ili neche. Prvi chu ja rechi da nemam dobar signal a da bi ga imao moraju imati vishe para da bi napravili te antene na svakom brdu
Ovo je jednostavno preraslo u Budžetsko ludilo. Svi bi nešta zakonski i iz budžeta nasigurno. Kako je moguće da neko traži nešta po evropskim standardima i to samo jednosmjerno kad treba nešta uzeti od naroda. Gospodo iz JRT servisa ima evropski standard i drugi smjer a kaže da ako pojedinac ima socijalni status ili nema dovoljno za život ili se nalazi na birou za zapošljavanje nije obavezan plaćati ne samo rtv taksu nego i sve ostalo što mu ugrožava životnu egzistenciju.
Zar nije FTV za smanjenje poreza napacenom narodu?
samo BUDALE plaćaju rtv taksu