BiH
2

Od naredne godine sportska dvorana u Buča Potoku

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U sarajevskom naselju Buča Potok naredne godine bit će otvorena sportska dvorana "Srce", a u kojoj će se igrati košarka, rukomet i drugi dvoranski sportovi.

Ukupna vrijednost projekta je četiri miliona KM.

Ovo prva trenažna dvorana na potezu Rajlovac-Dolac, kazao je načelnik sarajevske Općine Novi Grad Aner Šuman koji je danas sa direktorom "Unigradnje" Mustafom Durakovićem potpisao ugovor za drugu fazu radova za izgradnju sportske dvorane Srce.

Za radove prve faze ovog objekta, koji su počeli u septembru prošle godine, kaže načelnik Šuman, iz općinskog budžeta je izdvojeno 960.000 KM.

Potpisivanju današnjeg ugovora, koji je označio da je prva faza radova – zatvaranje konstrukcije objekta završena, prisustvovali su premijer Kantona Sarajevo Fikret Musić i kantonalni ministar kulture i sporta Dubravko Lovrenović.

"Želim da izrazim zahvalnost prethodnom načelniku Općine Novi Grad Damiru Hadžiću i aktuelnom načelniku Šumanu što su ovaj sportski objekt doveli do druge faze radova, čija je vrijednost 680.000 KM, a obuhvatit će zanatsko-bravarske radove, te postavljanje fasade objekta", kazao je u izjavi za Fenu premijer Musić.

Naredne godine, u trećoj fazi, planirano je opremanje sportske dvorane nakon čega će ona biti u funkciji.

Kao bivši sportista, ministar Lovrenović istakao je da veoma dobro zna kako sport utiče na formiranje mladih ljudi, na njihovo fizičko i psihičko sazrijevanje.

Zato naglašava da je investiranje u ovakve objekte unaprijed isplativo, te s toga ne treba napominjati koliko će omladine u dvorani Srce konstruktivno provoditi svoje slobodno vrijeme.

"Kantonalna Vlada i Ministarstvo kulture i sporta i dalje će podržavati izgradnju ovakvih objekata, konkretno ove sportske dvorane i angažirat ću se da se prilikom usvajanja budžeta za narednu godinu predvide značajnija materijalna sredstva kao pomoć završetku dvorane Srce", rekao je Lovrenović.