BiH
10

Obilježavanju 21. godišnjice genocida u Srebrenici prisustvovalo više od 20.000 ljudi

Klix.ba
Goran Salihović i Mirsad Vilić
Goran Salihović i Mirsad Vilić
Obilježavanju 21. godišnjice genocida u Srebrenici je prema procjenama sigurnosnih agencija prisustvovalo više od 20.000 osoba iz BiH i inozemstva, uključujući veliki broj međunarodnih delegacija i diplomatskih predstavnika, što je zahtijevalo detaljne i koordinirane sigurnosne pripreme.

U operativnoj akciji učestvovalo je više stotina policijskih službenika iz svih policijskih i sigurnosnih agencija, a održavani su redovni sastanci na kojima je sastavljan plan aktivnosti i vršene procjene potencijalnih sigurnosnih opasnosti.

Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH Mirsad Vilić izvijestio je danas glavnog tužioca Tužilaštva BiH Gorana Salihovića o provedenim aktivnostima agencija u okviru operativne akcije "Srebrenica 2016.".

Salihović je čestitao Viliću i Operativnom štabu akcije za uspješno osiguranje skupa bez najmanjeg incidenta. Koordinirane su sigurnosne aktivnosti prilikom dolaska, boravka i odlaska učesnika, aktivnosti osiguranje putnih pravaca na području Srebrenice i okoline kao i samog Memorijalnog centra u Potočarima, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.