BiH
3

Obilježavanje Međunarodnog dana djevojaka u IKT-u

FENA
Mogućnosti studiranja, rada i ličnog razvoja koje djevojkama nude informaciono-komunikacione tehnologije (IKT) bit će glavna tema Međunarodnog dana djevojaka u informaciono-komunikacionim tehnologijama koji se sutra obilježava u Sarajevu.

Skup organizira Ministarstvo komunikacija i transporta BiH u saradnji sa Sekretarijatom Vijeća za regionalnu saradnju (RCC), Razvojnim programom Ujedinjenih nacija, Microsoftom, Oracleom, Lexmarkom i Fondacijom "Jedan svijet-platforma za jugoistočnu Evropu".

Događaj će okupiti učenice osnovnih i srednjih škola iz svih dijelova BiH kao i uspješne stručnjake iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija iz organa vlasti, akademske zajednice i privatnog sektora iz BiH, Hrvatske i Srbije koji će razmijeniti iskustva i uvide u značaj obrazovanja iz informaciono-komunikacionih tehnologija kao budućeg opredjeljenja u profesionalnom životu.

Djevojke će pozdraviti ministar komunikacija i transporta BiH Damir Hadžić i Dinka Živalj, šefica Odjela za medije Vijeća za regionalnu saradnju, saopćeno je iz RCC-a.