Komentari (202)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pocetak kraja genocidne tvorevine!!!
RS je srbija, za to živi svaki Srbin u Kosmosu
Ovo je cisti antidejtoski cin, a ovi nasi korumpirani konji od politicara bi se sad trebali pozvati na ustav iz 91... imamo dobar argument za to samo da jos imamo prave politicare BiH bi mogla postati ponovo ono sto je nekad bila, DRZAVA!
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Milorad Dodik traži da Republika Srpska dobije stalnog predstavnika u vicevima o Muji i Hasi Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zatražio je danas u Banjaluci da bosanski Srbi dobiju stalnog predstavnika u vicevima o Muji i Hasi. Na konferenciji za štampu Banskim Dvorima Dodik je rekao da po Dejtonskom sporazumu srpski entitet ima pravo da bude zastupljen u svim vitalnim institucijama u Bosni i Hercegovini. - Po čemu je BiH prepoznatljiva ako ne po vicevima? A u njima se stalno pominju Mujo i Haso. Gde je tu multietničnost, pitam ja vas?! Kako da bosanski Srbi dožive Bosnu kao svoju državu, ako ni u vicu nisu ravnopravni. Republika Srpska spremna je da već sutra u viceve imenuje svog predstavnika i o tome ćemo obavestiti vlasti u Federaciji. Tražićemo da zvanično Sarajevo iz BH viceva odmah povuče ili Muju ili Hasu, nama je sasvim svejedno koga će – rekao je Milorad Dodik. Dodik je rekao da vlasti u Banjaluci nemaju ništa protiv da Fata ostane žena Bošnjačkog predstavnika u vicevima, pod uslovom da i njegov srpski kolega dobije pravo da u viceve uvede svoju lepšu polovinu. On je predložio i da u vicevima jedanput bude namagarčen bošnjački, a drugi put srpski predstavnik, kako ne bi uvek jedan te isti narod ispadao budalom. Zahteve predsednika Republike Srpske podržali su predstavnici bosanskih Hrvata pa je tako iz Mostara odmah stigao predlog da treći lik u BH vicevima po nacionalnosti bude Hrvat. On bi u vicevima ubuduće nastupao umesto Sulje, lika koji se takođe vrlo često pojavljuje kao junak bosansko-hercegovačkog humora. Hrvati bi u vicevima ispadali glupi srazmerno svom učešću u njima, kažu u Mostaru.. Visoki predstavnik Ujedinjenih nacija za Bosnu i Hercegovinu Valetin Incko izjavio je tim povodom da će zahtev Republike Srpske biti ozbiljno razmotren i podsetio da su se u vicevima o Muji i Hasi donedavno često pojavljivali vojnici UNPROFOR-a, ali da mu se čini da je njihova misija u njima završena, jer su u poslednje vreme ispali iz štosa.
Nepostivanje odluke suda bih moze donijeti mnogo problema. Mislim da su politicari u entitetu rs toga svjesni i namjerno ovo rade.
Klasična prodaja magle. Koji crni praznici kome je do slavlja bilo kojeg praznika. Dajte pričajte o ekonomiji i novim radnim mjestima. Sa čime će sirotinja da slavi praznike sa konzervom paštete i štrucom hljeba, ako i to ima.
moze li neko obijasniti ovu deklaraciju, nisam upucen?
Evo sada i srbi preglasavaju druga dva naroda i ne postuju ni zakone odmah zaratiti radi zastite nas od njih to je bio i njihov povod za rat ha ja :-)
Kako sada povezati ovu deklaraciju koja kaze da nece prihvatiti ocjenu ustavnosti (koja jos nije ni donesena) i jucerasnju posjetu dode Srebrenici a i najavu da ce i dodo i vucic doci u Srebrenicu na dan komemoracije (ako je istina). Uz to, najavljuje se i 25 April i opet deklaracija (ne znam o cemu). Eh sad, politika kao politika nikada nije izravno djelovala vec je uvijek nesto drugo u pozadini. Izbori nisu, to je zavrseno. Da li je ovo put za promjenu Ustava (Daytona) BIH na ciju korist/stetu jer se ocigledno ne moze promijeniti u korist svih, treci entitet, otcjepljenje/ukidanje rs ili raspad BIH. Dize se prasina a nista se ne desava. Realno i rs i fed BIH imaju velike ovlasti, osim pasosa, l.k., vojske i vanjske politike, mada su popisom stanovnistva usli na mala vrata po pitanju drzavnosti (pitanje uopste nije bilo bezazleno). Cudan vakat, vidjet cemo, pred nama je svima, pa cemo da komentarisemo jer nam je samo to preostalo, zalosno ali istinito :(
banjalu 17.04.2015. u 15:23 -98 RS je srbija, za to živi svaki Srbin u Kosmosu Misliš na Kosovu:::::::::::::
ZABORAVIH REĆI NA ZAPADU NIŠTA NOVO.. ŠTO TO KAŽEM OVO JE JEDNA SAMO POLITIČKA FARSA POLITIČKE ELITE KAKO DA SE ZAVADI NAROD KADA NEMA HLJEBA DA JEDE. DANAS U TUZLI POKUŠO DA SE SPALI, PRIJE NEKI DAN DVOJICA U SARAJEVU ITD. PA GOSPODO DRAGA DA LI VAM JE DRAŽE SPALJIVANJE I GLADOVANJE ILI ŠUPLJA PRIČA O UKIDANJU REPUBLIKE SRPSKE. ŠTO ZNAČI REPUBLIKA SRPSKA KAO I FEDERACIJA BiH ĆE DA POSTOJE JOŠ NAREDNIH 100 GODINA I TO JE TAČKA...
Pa sta mislis da ćemo 100 godina da gladujemo ovdje? Ne seri dijasporo....
JOK ETO TAMAN DA ĆE UKINUTI DAN REPUBLIKE , MOŽE MUZIČKA ŽELJA UZ TO..
Izglašavanje ovog zakona naglo će da promijeni opštu ekonomsku sliku cijele BiH.ODJEDNOM ĆE SVI NARODI BOLJE ŽIVJETI I JESTI IZ ZLATNIH KAŠIKA.To se samo čekalo.Svaka čast ulazimo u EU, al u panjevima neke tamo 2100 godine kad izumru i posljedni rodovi od ovih naših kvazi političara iz oba entiteta ( SERITETA ).
I vi iz RS ste isto mamlazi kao i ovi u FBiH. Imate li vi prečih poslova nego da raspravljate o praznicima i neradnim danima. To vam prioritet. Svašta.Narod hoce da radi.Dosta je prodavanje magle.Ovako će oni još jedno 20 godina, i onda opet rat i sve iznova.Samo se ponavlja.Al neka narod to izgleda i voli i ne znaju da postoji boljeeeeeeeeeeeeeeeee.
Odluku ne prihvatamo, osim ako je prihvatamo. Politika zatezanja do kraja, bez odgovornosti, bez zakona i ustava, bez drugih u RS.
Zanimljivo,zivjeti u BiH je svaki dan sve bolje i bolje.
Ako sam dobro shvatio, oni su glasali PROTIV odluke Ustavnog suda iako ta odluka još nije ni donesena! Šta sad ako ustavni sud utvrdi da su praznici u RS-u OK? Da li to znači da su sami sebi zabili autogol?
pa bice ponovno glasanja za "za" 😊
Ne samo to :D nego krse i Dejtonski sporazum. Ja predlazem da ga ukinemo potpuno pa da vidimo cija majka crnu vunu prede (u drzavici preko Drine) :D
tu rs su dobilu zahvaljujuci medunarodnoj zajednici,glupi njihovi politicari misle se zajebavat sa amerikancima i evropskom unijom,a vidjet cemo hoce li opstat rs do 2020 godine ...jer BiH ide lagano prema uniji,a eu nece dopustit belgijski scenario sa BiH ,uporno govore da ce bosnu primit samo kao jedinstvenu zemlju u clanstvo i to je to ...srbija im ne moze pomoc jer i srbija ide u eu,nit srbija moze prihvatit bila kakvo otcjepljenje rs-a zbog kosova,jedino glupi dodik i oni nacionalisti iz rs-a misle da ce doc do bar neke autonomije rs-a ako ne otcjepljenja ...haha pustite vi nase domace politicare glavni baja u BiH je ambasadorka SAD-a a ne dodik,a vec im je do glave dodika i njegovih bajki ...
Dakle ovi odbacuju odluku ustavog suda koja jos nije donesena. Sad bi ustavni sud trebao donijeti odluku da se dan RSa ne ukida kako bi onda ovom deklaracijom se samoukinuo.
Moj iggi slabo nas iko ovdje jebe. A nekad se pitam sto se nama uopste jebe za vas.