Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pisam se po narodnoj skupstini genocidne rs
gospodine dodik, požurite se da vas ne preteknemo s referendumom mi hrvati iz hercegbosne. samo naprijed i ne obazirite se na arapski dio islamskog rezervata. izbori ili referendum (glasanje naroda) je najdemokratskiji sistem neke odluke, tu vam niko ništa ne može zamjeriti, jer je to osnova svih načela u nekom suverenom svijetu, a pogotovo zapadnom. mirno spavajte.
@RepublikaHB Moze referendum u rs-u, a onda podjela teritorija po procentu stanovnistva iz zadnjeg popisa i povratak na stari Ustav RBiH.
joj majko moja idiota. znači imaš ustavni sud koji donosi odluke...i onda imaš NSRS koji donosi presude i odluke i govore Ustavnom Sudu šta je i kako je.....a jebbbbbbote
@Solid hahahaha ma cirkus jarane
.......sta su rekli :Ne krse ustav SPC??,:)))
Jedan od sudija neustavnog suda koji je donosio odluke je čistačica iz Tuzle.
Nepostovanje suda je i nepstovanje ustava sud je ustavna kategorija. REFERENDUM O SUDU I ODLUKAMA SUDA SU NEUSTAVNE RADNJE KOJE DIREKTNO KRSE USSTAV.
eto vi ste relevantni da to kazete...
gospodine dodik, požurite se da vas ne preteknemo s referendumom mi hrvati iz hercegbosne. samo naprijed i ne obazirite se na arapski dio islamskog rezervata. izbori ili referendum (glasanje naroda) je najdemokratskiji sistem neke odluke, tu vam niko ništa ne može zamjeriti, jer je to osnova svih načela u nekom suverenom svijetu, a pogotovo zapadnom. mirno spavajte.
Prije konstitutivnih Hrvata, referendum će pokrenuti državotvorni Muslimani radi očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta bivše Republike BiH.
@drugovi.carice ... na svom islamskom rezervatu 23% slobodno birjte koga god i što god želite. ostala dva naroda za vas boli q.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Vidim koliko se ovdje pljuje po referendumu i govori kako je to protivno Ustavu... Pa zar nije Dejtonskim sporazumom, u sklopu kojeg se nalazi Ustav BiH zagarantovano Srbima da obiljezavaju dan RS, ili su mene pogresno ucili? Dajte da cujem i drugu stranu.
Nikad mira sa ovim ludim srbima.
Vi ćete sebi sami rupu iskopati, neka se i to desi jednog dana da mogu gradom normalno hodati prokleti bili svi ĐUBRAD!!!
Ne postujemo ustavne odluke ali ne krsimo ustav. Bilo bi smijesno da nije zalosno
Serem se na referendum.
ko će dati kredit za otceplenje?
Neki dan se rs zaduzila 55milioncica za plakate i kupovinu glasova a poslije izbora zajedno cemo da ga glabamo.
Kako će referendum u kom se neposredno iskazuje volja naroda - kršiti ustav? Kako je to moguće ?
Zato sto je u tom istom ustavu zapisano da entiteti nemaju pravo na takve referendume, ako se vec pozivas na ustav, procitaj ga, aneks 4 dejtonskog sporazuma.
@sarajevowinter Onda mijenjajte ustav. Ustav mora služiti građanima a ne građani ustavu.
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Ako bi Muslimani poštovali odluke ovoga suda, Ustavni sud bi trebao donijeti odluku o hapšenju Bakira Izetbegovića i vrha SDA stranke zbog inicijative o ukidanju dana Republike Srpske, što je protiv Ustavni akt uperen na rušenje Deytonskog mirovnog sporazuma i stvaranje islamske države na teritoriji koju ne kontrolišu Institucije RS.
Bravo, evo banana.
@sarajevowinter zadrži bananu za sebe a Muslimani zahvaljujući Dodiku dobijaju Republiku na teritoriji BiH.
opet ovi nizi oblici zivota na drzavu udarili. mozete samo apelovat i slat molbe nikako zahtjeve