BiH
0

Novotravnički dragovoljci podržali nastup Thompsona u Sarajevu

FENA
Udruga dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO-a Herceg-Bosne podružnica Novi Travnik podržava održavanje koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji je najavljen za narednu sedmicu u Sarajevu.

Spomenuta Udruga osuđuje "medijsku hajku koja se u posljednje vrijeme vodi protiv Thompsona", a posebno smatraju da su neprihvatljive kvalifikacije tipa "prokazani fašist" i slično, stoji u priopćenju iz novotravničke Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata HVO-a HB.

"Moramo se sjetiti ratnih vremena kada je pjesma toga istog pjevača 'Čavoglave', doduše izmijenjenog teksta, bila zaštitni znak branitelja Sarajeva. Mi smatramo da se radi o pjevaču koji veliča ljepote svoje Domovine, obitelj i vjeru, ali ničim ne vrijeđa pripadnike drugih naroda i vjera. Posebno pružamo potporu i zbog toga jer je riječ o koncertu humanitarnoga karaktera budući da je sav prihod namijenjen izgradnji Hrvatskoga doma te je konkretan primjer pomoći ostanku i opstanku Hrvata koji žive u Sarajevu", navodi se u priopćenju.