Poruka RTVFBiH-a
0

"Novom organizacijom nećemo prestati izvršavati obaveze javnog emitera"

FENA
Upravni odbor Radio televizije Federacije BiH (RTVFBiH) je na sjednici održanoj još polovinom decembra prošle godine donio odluku o novoj organizacionoj strukturi RTVFBiH, odnosno Odluku o reorganizaciji RTVFBiH, saopćeno je danas iz RTVFBiH, a povodom brojnih, kako navode, zlonamjernih špekulacija koje su se pojavile proteklih dana.

Ovoj odluci, kako navode, prethodili su višemjesečni radni prijedlozi i analize Poslovodnog odbora RTVFBiH, a sve radi racionalizacije i unapređenja ukupnog poslovanja.

Tako je donošenjem spomenute Odluke o novoj organizacionoj strukturi smanjen broj sektora, te samim tim i izvršnih direktora, s devet na četiri, kao i rukovodilaca i urednika na radiju i televiziji.

"Novom organizacijom RTVFBiH neće prestati izvršavati osnovne obaveze javnog emitera, a to je pored ostalog i produciranje najutjecajnijeg informativnog programa u BiH, štaviše, veća efikasnost ovog i ostalih programa vrlo skoro će se vidjeti u našoj programskoj shemi", ističu u RTVFBiH.

Napominju da je ovu strukturalnu izmjenu u potpunosti podržao i Sindikat uposlenika Javnih servisa, te kako je ona već u potpunosti zakonski provedena.