Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
samo tako Mujezinovicu kresi ,izgleda da ce bosna a tobom uspjeti ,samo nemoj zabroaviti ima tu jos za kresanja ukinuti nagrade za izuzetna zlaganja ,to ti je pljacka u bijelim rukavicama,sa obzirom na stanje u drzavi neam toga koj je to zasluzio a posebno ne Spiric i njegova svita ministara,kako znam da imas ogromnu podrsku naroda za ovo kresanje plata nasim foteljasima,neradnicima,kad ce krenuti smanjenje radnika u vladi,kantonima,opstinama,,hoce li biti pozvan na odgovornost oni koji su podjelili regres da bi preduhitrili ovaj zakon,,hoce li biti uvedene kazne za nerad , Samo mogu reci SVAKA CAST MUJEZINOVICU I BEVANDA
Uopste nam nije trebao aranzman sa MMF-om za spas budzeta niti treba smanjivati plate budzetskim korisnicima. Recimo, ja licno znam nekoliko ljudi koji rade za privatnika za neto-platu od cak 600 KM. Sad, ako bi se njima uveo neki porez od 10 posto, to bi znacilo da im se odbija od plate 60 maraka. Oni to ne bi ni osjetili, jos uvijek bi im ostalo 540 KM sto je jako velika suma za rad kod privatnika. Dalje, trebalo bi i njihovog privatnog poslodavca prisiliti da, nakon sto plati sve dazbine drzavi, uplati isti iznos za svog prijavljenog radnika, dakle 60 KM. Tako bismo od samo jednog prijavljenog radnika u privatnom sektoru dobili 120 maraka i ne bi bilo potrebe da se plata jednog budzetskog korisnika od 1.200 maraka smanjuje za 10 posto.
Pisam vam se na kantone,dze to jos postoji na svjetu.
bolje vam je da vas imenima ne pocnemo prozivati ne kao misevi koji SVE u paketu toboze pozivaju na ulice da SVI podnesu racun - koji SVI - bez punog IMENA PREZIMENA i ADRESE ?! Sve dok lazni valteri prozivaju BEZIMENE krivce nista od boljitka ! Naprotiv ! I ove koji se toboze JALOVIM arlaukanjem bore kaobajagi \'\'za narod\'\' primaju doooobre pare od poreskih obveznika za prasinu koju bacaju upravo preko ADMINISTRACIJE - KANTONA i 180 ministarstava !
\'\'pozivamo vas na odgovornost\'\' KOGA? kantonalne PLJACKASKO KRIMINOGENE minderpuze !!! i.d.i.o.t.s.k.a banda laznih valtera placena iz dzepova poreskih obveznika galamom baca prasinu u oci \'\'pozivom\'\' 180 ministarstava na odgovornost ? ! Nikad ni jednu jedinu jedinku iz bilo koje \'\'NV\'\'O skupine nismo culi ni rijec o administraciji koja bi ameriku dovela do prosjackog stapa ! sda, sbih i sdp MAFIJO ukinite nepotrebne kantone !
e joj, pa kako će sad finansirati landaranje i pijancenje djece po fakultetima u eu...a morat će se odgoditi i zamjena starog ženinog golfa V iz 2006... ma ništa, treba samo osnovat novih 16 komisija, povecati naknade za upravne odbore, osnovati još koju agenciju i to je to samo brzo treba djeovati
kantonalnoj administraciji treba liopsukcija mesnato masnih glavurda od zderanja i lezanja s tudje grbace !
mamu vam banditsku skupa s placenicima tzv. nevladinog sektora sto ne ukinete kantone pa da federacija odahne ! ukinite kantone bando u.s.r.a.n.a !
Povecanje PDV-a na 23 % kako je Kasumovic predlozio i zdravo. Hrvatska je isto postupila.
treba im ukinuti plate, pa nista ne rade, nisu ih ni zaradili ...
Ne treba drasticno smanjivati broj kantona (mozda 1-2), treba samo smanjiti broj slojeva birokratije. Kantonima stvarno ne trebaju razna ministarstva, zakoni itd.
kantoni su glupi
Kakve veze kantoni imaju s ovim?
bas me zanima na sta ce ovo na kraju ispasti. treba smanjiti broj kantona, to je jedino rjesenje.