BiH
106

Nove informacije o odlascima iz Komšićeve stranke: Šta se dešava u DF-u?

Klix.ba
Željko Komšić
Željko Komšić
Nakon što je Damir Marjanović napustio Demokratsku frontu (DF), a Munir Alibabić Munja Predsjedništvo DF-a, pred strankom Željka Komšića su, čini se, novi problemi.

Naime, prema zaključcima koji su dostavljeni Predsjedništvu DF-a, a koji su Klix.ba dati na uvid, Mjesni odbor DF-a Koševsko Brdo u Sarajevu je raspušten, a većina članova je najavila istupanje iz stranke.

"MO Koševsko Brdo smatra da je stranka u prethodnom periodu iskazala veoma loše vođenje kadrovske politike i zanemarila kvalitetne kadrove predložene od strane mjesnih odbora za liste za parlamentarne izbore 2014 godine. Također, iskazana je veoma loša vertikalna komunikacija unutar stranke, nepotizam kod izbora kandidata, zbog čega je devalvirana vrijednost pojedinih kvalitetnih članova stranke", navede iz MO DF Koševsko Brdo u dopisu koji je dostavljen redakciji Klix.ba, te dodaju:

"Smatramo da je stranka u potpunosti odstupila od zvanične politike i ideja stranke prezentirane na javnoj tribini iz januara tekuće godine na temelju kojih su članovi ovog mjesnog odbora pristupili stranci".

Međutim, generalni sekretar DF Sifet Podžić je u izjavi za naš portal negirao raspuštanje MO Koševsko Brdo, istakavši da je tek grupa ljudi na čelu s izvjesnim Hamzićem napustila DF, a da ostatak tog odbora "radi punom parom".

Objasnio je da su pojedinci bili nezadovoljni činjenicom da nisu završili na listama za Skupštinu Kantona Sarajevo zbog čega su odlučili napustiti stranku. Podžić je cijeli slučaj nazvao beznačajnim.