BiH
283

Nova godina u Sarajevu: Od Halida Bešlića, preko Sarajevske filharmonije, do striptiza

Piše: L. Č.
Još uvijek niste sigurni u to gdje ćete dočekati Novu godinu? Za vas smo napravili mali pregled i selekciju najvažnijih dešavanja u Sarajevu posljednje noći u 2014. godini.

Restoranski doček Nove godine uz Halida Bešlića ili Al Dina, proslava na otvorenom uz Hanku Paldum, Laku i Mirzu Šoljanina, tradicionalni koncert Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu, pub varijanta uz žive svirke bendova i muzički repertoar koji uključuje obrade poznatih domaćih i stranih hitova, posjeta nekom od noćnih klubova, gdje ćete moći plesati uz elektronsku muziku brojnih DJ-eva ili pak, za one hrabrije – doček uz striptiz plesačice...

Bilo da Novu godinu želite dočekati u restoranu, kafiću, klubu ili na otvorenom, u ovoj šarolikoj ponudi će zasigurno svako uspjeti pronaći nešto za sebe.

Doček Nove godine na otvorenom će u Sarajevu i ove godine biti održan na Trgu djece Sarajeva uz Hanku Paldum, Laku, Mirzu Šoljanina i učesnike X Factora. U ponoć će biti organizovan vatromet, a program će trajati do 2 sata.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Volite li klasičnu muziku, onda je novogodišnji koncert Sarajevske filharmonije prava stvar za vas. Tradicionalni novogodišnji koncert će biti održan u Narodnom pozorištu s početkom u 19:30 uz prigodan koktel. Gosti će moći uživati u muzici kamernog orkestra Sarajevske filharmonije i programu sa domaćim solistima uz dirigenticu Samru Gulamović. Koncert završava oko 22 sata.

Foto: Sarajevska filharmonija
Foto: Sarajevska filharmonija

Restoranska ponuda uz narodnu muziku

Ukoliko vam doček Nove godine uz Halida Bešlića zvuči primamljivo, novogodišnju noć možete provesti u hotelu Hollywood na Ilidži. Cijena rezervacije za nastup Halida Bešlića je 160 KM, dok će u drugoj sali ovog hotela nastupiti Hollywood bend, gdje rezervacije možete izvršiti po cijeni od 100 KM.

U hotelu Europe, proslava Nove godine će biti organizovana također u dvije sale: u Bečkoj kafani će goste zabavljati Berin Buturović i Al Dino. Cijena rezervacije po osobi, koja uključuje svečanu večeru, je 150 KM. U restoran sali će nastupiti hotelski bend Terzo i Arijana, a cijena po osobi je 60 KM uz večeru na bazi švedskog stola.

Proslave dočeka Nove godine u još nekim od poznatijih sarajevskih hotela, kao što su Holiday, Bristol i novootvoreni Marriot neće biti održane.

Nova godina u pubovima uz žive svirke pop rock bendova

Kad su u pitanju proslave u pubovima uz žive svirke bendova, ponuda je prilično šarolika. U Pubu na Dolac Malti će uz DJ-a nastupiti bend ProRock, čiji se repertoar uglavnom sastoji iz domaćih r'n'r' hitova. Cijene rezervacija su za muškarce 50 KM, a za žene 40 KM. U cijenu je uključena i konzumacija od 30 KM za muškarce i 20 KM za žene.

U Undergorundu će nastupiti lokalni bend Undergrounderi, koji uglavnom sviraju domaći rock i strane hitove. Ulaznica po osobi je 10 KM, a cijena ne uključuje konzumaciju. U klubu Cheers će također biti održana živa svirka uz Ajla & Gonzo bend koji će goste zabavljati uz domaće i strane pop i rock hitove.

Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba

Nedavno otvoreni Green Man Pub kod Narodnog pozorišta će ugostiti učesnika OBN Music Talent showa Envera Lugavića Kiceta, koji će sa svojim bendom uglavnom izvoditi domaći pop i rock. Cijena po osobi je 20 KM, a u cijenu je uključena hladna plata za dvije osobe.

U Mashu će nastupiti bend Storia iz Bihaća. Sviraju klasični pop-rock uz malo funka, a cijena rezervacije je 15 KM uz konzumaciju jednog pića. Kapacitet kluba je oko 120 osoba.

U City Pubu će doček Nove godine biti održan uz svirku benda Badmakers, koji sviraju obrade domaćih i stranih hitova. Rezervacija košta 50 KM, uz piće dobrodošlice i hranu tokom cijele noći.

Klupske varijante uz DJ-eve i elektronsku muziku

U klubu Hacienda će za doček Nove godine goste zabavljati tri DJ-a uz r'n'r i pop muziku. Plesat će se na dva podija; prvi i najveći plesni podij sa visokim stolovima i stolicama u raznim varijantama, te odvojeni vip odjeljak sa vip ložama za maksimalno 10 osoba. Cijene rezervacija su 30 KM, cijena "all inclusive" ulaznice je 100 KM, dok VIP separei koštaju 600 KM. Također, tu je i otvoreni bar s mogućnošću konzumacije pića u neograničenim količinama cijelu noć, kao i izbor hrane sa švedskog stola.

Mucha Lucha i ove godine organizuje novogodišnji party na četiri floora na lokaciji caffe bara Haag u centru grada i cjelonoćnu zabavu, kako u zatvorenom, tako i na otvorenom prostoru, gdje će posjetitelji moći uživati u kuhanom vinu i meksičkom grahu. Goste će zabavljati čak 12 različitih muzičkih imena, a ulaznice možete nabaviti po cijeni od 20 KM u pretprodaji i 30 KM na dan proslave.

Foto: Facebook/Mucha Lucha
Foto: Facebook/Mucha Lucha

Klub Kriterion ove godine priprema party zatvorenog tipa uz rezervacije i "kućnu atmosferu", u kojoj će gosti imati priliku da budu DJ-evi i puštaju muziku, a iza ponoći slijedi neizbježni karaoke party uz takmičenje u pjevanju. Cijena rezervacije je 25 KM po osobi, na dan proslave 30 KM, a u cijenu je uključen koktel dobrodošlice, jedno piće po izboru, šampanjac u ponoć i meza.

U klubu City Lounge će nastupiti DJ Lessa, a što se tiče nekadašnjeg kultnog kluba Sloga (danas Cinemas), ističu kako su već puni i kako tu noć neće ugostiti nijedan bend ili DJ-a, nego će samo puštati muziku "šarenog repertoara" – od latino muzike, preko domaće, disko hitova, housea...

U klubu Pussy Galore na Baščaršiji će biti održan party uz DJ-eve El Karinha & Zlijaya. Za party koji počinje u 22 sata vam nije potrebna rezervacija. Ulaznicu ćete do ponoći moći kupiti za 5 KM, a iza ponoći po cijeni od 10 KM.

Cabaret Gentlemen's Club Cristal pak obećava "najekstravagantiniji doček Nove godine u Sarajevu", uz samo 50 "all inclusive" ulaznica i uslugu neograničene konzumacije hrane i pića, kao i cjelonoćnu zabavu uz 12 "sexy Mrazica".

Foto: Cabaret Gentlemen's Club Crista
Foto: Cabaret Gentlemen's Club Crista

Organizatori obećavaju mnoštvo iznenađenja i takmičenja, kao što je ples na šipci uz plesačice, a cijene all inclusive ulaznica su sljedeće: parovi 250 eura, dame 100 eura i muškarci 200 eura. Što se muzičkog repertoara tiče, tu je DJ iz Zagreba koji će puštati komercijalnu elektronsku muziku i disko hitove osamdesetih i devedesetih.