Proglas podrške
0

Norveški Bošnjaci za gradnju sjedišta rijaseta u Sarajevu

FENA
Glavni odbor Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj na četvrtoj redovnoj sjednici u Oslu donio je proglas kojim izražava punu podršku Rijasetu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i reisu-l-ulemi Mustafi ef. Ceriću za gradnju sjedišta Rijaseta u Sarajevu, prenijela je Agencija MINA.

"Mi smatramo da je ovakvo riješenje bilo neophodno za lslamsku zajednicu u Bosni i Hercegovini kako bi njena najviša instanca funkcionalno djelovala i išla ukorak sa zahtjevima savremenog doba.

Pošto Rijaset i reisu-l-ulema predstavljaju sve muslimane u Bosni i Hercegovini i bošnjačkoj dijaspori, oni nesumnjivo zaslužuju adekvatnu zgradu koja priliči vjerskoj krovnoj instituciji svih Bošnjaka", navodi Glavni odbor Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj.

Izgradnja novog sjedišta Rijaseta na najbolji način potvrđuje bošnjačku odanost svojoj plemenitoj vjeri i njihovu svijest da se samo smjelim poduhvatima i nesebičnim odricanjem može poboljšati naša stvarnost i osigurati bolja budućnost, navedeno je također.

Glavni odbor Islamske zajednice Bošnjaka u Norveškoj nada se da će projekt izgradnje sjedišta Rijaseta u Sarajevu biti okončan što prije.