BiH
2

Normalizuje se stanje u Banjoj Luci

Piše: M.R.
Stanje na ugroženim područjima u Banjoj Luci se polako normalizuje, ali još uvijek postoji nekoliko objekata u kojima se zadržala voda, rečeno je na sjednici gradskog Štaba za vanredne situacije.

"I danas smo radili na čišćenju poplavljenih objekata uz angažman Civilne zaštite, volontera i građana. Počeo je i proces dezinfekcije u kojem su angažovani Eko-bel i Dom zdravlja", rekao je gradonačelnik Banje Luke Slobodan Gavranović.

Danas je u naselju Česma preko mosta obustavljen saobraćaj za teretna vozila i autobuse. Most mora da bude temeljno pregledan od strane stručnih ekipa i vjerovatno će zahtijevati određene opravke. Snabdijevanje električnom energijom u gotovo cijelom gradu je normalizovano, s tim da struju još uvijek nema 27 domaćinstava.

"Riješen je problem javne rasvjete, kao i problem privremenog smještaja ambulante porodične medicine u Priječanima, a zdravstvena ambulanta u Česmi biće u funkciji za par dana", rekao je Gavranović.

Gradonačelnik Gavranović istakao je da je prilikom današnjeg obilaska terena u ugroženim domaćinstvima uočeno da su mnogi građani ostali bez osnovnih sredstava za život, te da su im trenutno najpotrebniji dušeci i posteljina.

"Grad Banja Luka će učiniti sve da se tim ljudima obezbijedi pomoć", poručio je Gavranović.