BiH
64

Ništa novo: I ove sedmice Hercegovina u suncu, a bosanske kotline u magli

Klix.ba
Prema riječima dežurnog meteorologa u Federalnom hidrometeorološkom zavodu, ova sedmica će po mnogo čemu podsjećati na prošlu.

Naime, u Hercegovini se očekuje nastavak sunčanog razdoblja, a centralnu i istočnu Bosnu magla će obavijati i narednih sedam dana. Također, padavine neće biti zabilježene, a ni vjetar neće biti značajnije prisutan.

Jutros je u našoj zemlji zabilježena magla ili niska naoblaka u sjevernim područjima zemlje po kotlinama u centralnim i istočnim dijelovima Bosne. U Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i na planinama je vedro. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 15 stepeni.

U utorak, srijedu, četvrtak i petak možemo očekivati gotovo identične vremenske uslove.

Sutra će u većem dijelu Bosne biti sunčano. U sjevernim područjima zemlje i po kotlinama u centralnim i istočnim dijelovima Bosne će biti dugotrajne magle ili niske naoblake. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 5 i 0, na jugu zemlje i u Krajini od - 1 do 5 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 15 stepeni.

U srijedu će u Hercegovini i većem dijelu Bosne biti sunčano. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima i na sjeveru Bosne će biti magle prije podne. Vjetar slab, u Bosni južnog i jugozapadnog smjera, u Hercegovini sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 4 i 1, na jugu zemlje i u Krajini od 1 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 9, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 15 stepeni.

Četvrtak će biti obilježen pretežno sunčanim vremenom. Magla će prije podne preovladavati po kotlinama u centralnim i istočnim područjima, lokalno i na sjeveru Bosne. Najniža jutarnja temperatura većinom će biti između - 4 i 1, na jugu zemlje i u Krajini od 1 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom će biti između 3 i 9, na jugu zemlje i u Krajini od 11 do 15 stepeni.

Posljednji dan radne sedmice ispratit će sunčano vrijeme uz malu do umjerenu naoblaku. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima moguća je magla prije podne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između - 3 i 2, na jugu zemlje i u Krajini od 2 do 6 stepeni. Najviša dnevna temperatura će biti između 5 i 10, na jugu zemlje i u sjevernim područjima Bosne od 10 do 15 stepeni.