Komentari (91)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kraljevi.....
...uz ovu je cika niki harao ;)
lafčina do lafčine, svaka čast
Respect !
evo i Seka Aleksić je na svom profilu iskazala podršku protestima.. pa eto big like
To što sam ja napisao nije ono što ja želim, to je formula na osnovu koje funkcionišu sve normalne države, a siguran sam da svi u Bosni žele bolje uslove za život i perspektivu. Sa ovakvom lakrdijom od ustava nemamo nikakve perspektive, jer se njime pokušava spojiti nespojivo. Na kraju, u samom ustavu piše da su iznad svega ljudska prava, da se moraju poštovati. Ustav je vrhovni zakon i izvor prava sa kojim se moraju uskladiti svi ostali zakoni u zemlji, pa i izborni. A znamo da je izborni zakon prepun kršenja ljudskih prava, jer ne garantuje pasivno biračko pravo više od pola populacije u državi, da ne pričamo dalje. Sve je ovo odlika građanskih društava koja favorizuju civilno društvo i poštovanje ljuskih prava u skladu sa zakonima koje su pisali ljudi. A to nije u skladu sa mojim željama. Moje su želje da se vrati šerijatsko pravo u Bosnu, jer su Božiji zakoni savršeni, za razliku od ljudskih koji se stalno mijenjaju a sve su manje efikasni. Vidimo kako nam je funkcionalna država.
Masovna podrška poznatih ličnosti Branko Đurić uz JMBG proteste! http://www.zaslike.com/files/s99osaxd58anblvbo9hd.jpg Status na Twitteru izazvao pozitivne komentare I Jelena Karleuša podržala borbu za JMBG! http://www.zaslike.com/files/wloy3iks99lpcfvsh27m.jpg
Ovo su primjeri koje smo čekali. Svi znaju da su umjetnici često nazivani disidentima, jer su ispred svog vremena i jer uvijek traže više i bolje. Političare pozvati da se ugledaju na njih ili da se udalje u nepoznatom pravcu. OVOJ GAMADI ŠTO SEBE ZOVU POLITIČKIM PREDSTAVNICIMA TRAJNO ZABRANITI ULAZ, ULAZ NE IZLAZ IZ PARLAMENTA JER TAMO NE RADE, PODVLAČIM NE RADE NIŠTA!
Jednostavno receno: bravo.
Dragi moji politicari ---nedajte JMBG--- ovako je zanimljivije--politicari imate moju podrsku----raja hoce JMBG---sta ce im to ----NEDAJTEEEEEEEEEE JMBG---
Srpkinju je mene majka rodila SVE DA VOLIM ONA UČILA... I SVIM SRCEM I SVOM DUŠOM SAM UZ OVE LJUDE... ...Od kad nam je postalo bitno ko je srbin,ko musliman,hrvat...a ne ko je čovjek a ko ne tad smo i pali k...u za uši...Nekad smo sa nasim pasošem mogli na mjesec i bili dobrodosli,a sad nam i za Hrvatsku vize traze... Kad pogledas sliku Berine ne mozeš ostati ravnodušan,kad shvatis da se ugasio zivot koji nije ni počeo ne možes da ti se ne stisne u grdima,pa taman da kamen imas tu... bez obzira koje je vjere i nacije... Prestanite glumiti neke vjernike koji ste postali od 92... Sve dok to ne prestanete bit ce nam jedna drzava,dva entiteta,tri naroda četiri pi..e m...rine i krast ce nas na sve strane a lupat nas nacionalizmom da bi svoju anarhiju produzili...OSVJESTITE SE OVČICE,ILI POČNITE DA MEKEĆETE DA ZNAMO DA SMO OVCE I ĆAO!
Bosna i Hercegovina je 2001 godine usvojila Zakon o JMBG koji je prije nekoliko mjeseci Ustavni sud BiH proglasio neustavnim jer se u članu 7. koji se odnosi na statističke regije i područja navode stari nazivi pojedinih opština i gradova koji su odlukom Ustavnog suda BiH proglašeni neustavnim i zamijenjeni novim (npr. Bosanski Brod, Srpski Mostar i sl.). Poslije više mjeseci novi zakon o JMBG nije donesen jer se predstavnici RS i FBiH ne slažu oko statističkih regija. Naime, u matičnom broju dvije cifre određuju se na osnovu regije u kojoj se JMBG izdaje. Republika Srpska predlaže postojanje samo dvije regije na osnovu entiteta, i to RS kao jedna regija čija bi oznaka u matičnom broju bio recimo 01 a FBiH kao druga regija koja bi se označavala sa recimo 02. Sa druge strane, FBiH predviđa formiranje više statističkih regija koje će se formirati na osnovu prirodno-geografskih, kulturno-istorijskih i ekonomskih kriterijuma i prelazile bi entitetsku granicu. Praktično, u slučaju prijedloga iz FBIH moglo bi se desiti da dijete rođeno u Mrkonjić Gradu pripadne jednoj regiji a dijete rođeno u Nevesinju drugoj regiji, što znači da se iz matičnog broja ne bi moglo utvriti ko je iz RS a ko iz FBiH.
Šta je tu sporno? Šta imamo od entiteta? Zamislite da se novac koji se podijeli za plaće i razne troškove (od dnevnica i voznog parka do iznajmljivanja prostora i njihovog održavanja), a to nisu male svote, iskoristi za unaprijeđenje zdravstvenog osiguranja (za svaku sitnicu ljude šalju u inostranstvo, a ko ima stotine hiljada eura da plati troškove), ili za obrazovanje (najbolje uložen novac, najbolje se vraća). Šta imamo od entiteta osim što političari imaju više ministarskih mjesta, vozača i sekretarica, za nerad. Zamislite da se u federaciji ukinu kantoni, jer od njih nikakve pomoći, osim problema ne vidimo. Kad će se moći čovjek koji je uredno zdravstveno osiguran liječiti u drugom kantonu, osim u onom u kojem je prijavljen? Da i ne pominjem entitete, to su kao druga država? Vrijeme je da se ovome stane u kraj i da se UKINU ENTITETI I KANTONI, UREDI DŽAVA NA DVA NIVOA - DRŽAVNOM I OPĆINSKOM.
Mirsade , to je ono što ti želiš , a ne šta piše u ustavu...A to je velika razlika
Kada Bosnjaku zafali mindje: "Seks års fængsel og udvisning efter endt straf. Det var dommen, en 51-årig BOSNISK mand tirsdag modtog ved retten i Sønderborg for gentagne gange at have seksuelt misbrugt både sin datter og sin niece. Det oplyser Syd - og Sønderjyllands Politi i en pressemeddelelse."
Jedno VELIKO RESPECT
Svaka cast ! Respect
Najveci carevi exYu filmske scene,svaka cast i respect.
Ovi sto pucaju minuse mogu da ga sisaju obojici !!!
Ovo su Srbi... oni drugi su četnici... to je ta razlika... Ali svi Srbi na jednu stranu, Čedomir na drugu :)
Gledam gledam gledam gleadm i na kraju skontam- DOMACINSKI