Sastali se sa premijerom FBiH
0
Nezadovoljni radnici "Konjuha" stigli u Sarajevo
Komentari (32)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ja vec kontam sta ba stigli kad ono u bus uletili:))pa zahebali bi bolta ocm da su pjeske vec sad stigli
Nije mi jasno kakve veze s ovim ima premijer federacije, kad je preduzece u privatnom vlasnistvu, odoh i ja sutra pred zgradu vlade - imam kurje oko, nek to rijese kako znaju i umiju.
Rastjerat to šmrkovima i odbit od plate ako je kad dobiju.Nek se žale kod rahmetli Tite.
Mene samo interesuje jedna stvar : kad ćemo dosegnuti dno? Ljude na buđetu ništa apsolutno ne dotiče dok god imaju platu, topli, regres. A doći će vrijeme kad će pipa MMF-a biti zatvorena, a privreda potpuno uništena, odakle će onda buđetski radnici dobivati plate. Vrlo brzo i vi , kao i ovi jadni radnici iz privrednog sektora, možete doći u ovu situaciju. Žalosno je da se rugate , sramotno. Naravno političari će se obezbijediti, ali vi sitni činovnici, odakle ćete vi ?
Sta hoce ta fukarestina?? Sto su rovarili po rovovima u ratu, sto nisu kao JA, Bakir Izetbegovic, Fahro Radonjcic i ostala nasa raja svercovali i bavili se biznisom sa Radovanom, Momcilom i njihovom rajom pa danas ne bi bili prosjaci... NABITI NOGOM IZ SARAJEVA POD HITNO...
cuj sta ce u sarajevu, pa jbt nije vlada fBiH u zivinicama, a mozda i bude jer se sve privatizuje pa mozda i vladu ko kupi :D
a sta zelite u sarajevu nije mi opet jasno?
Lijenović prije izbora obećao 100.000 radnih mjesta. Kao što se vidi i to je bila samo jedna od laži platformaške trojke.
Živio veliki Maršal Tito!!
@ares.kane Prije ovog robovlasništva je bio socijalizam i sve je bilo društveno,a firme koje su radile poput Konjuha su bile privredni subjekti i nisu bile ni na kakvim državnim plećima i jaslama , nego su sami sebi zarađivali plate, sredstva za rad i sve ostalo potrebno za proizvodnju a usput su i plačali poreze državi od kojih je ova živjela.Dolaskom na vlast ovih robovlasničkih i feudalnih stranki i kapitala sa zapada radnicima se otima njihova imovina i daje bagatelno u prihvatizaciju kojekakvim prijeratnim i poslijeratnim tajkunima za nekakve certifikate opet otkupljene za 1% od istih radnika. Tek sada se vidi taj tvoj pošteni privatni sektor koji je od bogate države napravio sirotinju i od prijašnjih 10% nezaposlenih došao do 60%. Neću ti previše navoditi firmi ali mogu samo nekoliko poput Sarabona, Vranice, Zraka ,Hidrogradnje dijelova Energoinvesta i mnogih mnogih drugih širom BIH. Usput želim ti da se pošteno naradiš u tvom privatnom sektoru.
samo ,pucajte minuse...oni se slomise da pomognu siromasnu dijecu...
Hoceli i oni eskalirati?
@CRO e nek sam se i s tobom jednom slozio... sad sam siguran da sam puko
daj ba svi blokiraju sarajevo neka neko ide u kiseljak
Nisam ja sarjlija ja sam dosljo cujes sta mi Db kaze :)
umjesto sto se vi sarajlije sprdate bolje je da im ponudite smjestaj da imaju ljudi de nocit
pa sta sad... gledam stotinu kolega otpusteno u zadnje 3 godine zbog ove krize iz privatne firme... i šta sad...trebamo ici pred vladu i kukati i štrajkati nego u ovoj drzavi štrajkaju sve oni koji su radili ili rade na plecima drzave... isto tako Konjuh je bio drzavna firma...e svi radnici u njoj su navikli da ih drzava TIMARI ... niko te nije puno pitao sta si radio i kako si radio i jesil zaradio platu... e sad dosao privatnik i njima neobicno...oni bi jos da se ponasaju kao da su na BUDŽETU e nema dragi moji....dao bog da svi radimo i primamo plate ili iz BUDŽETA ili svi u privatni sektor... jedino tako pošteno