Komentari (43)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Po cemu je odluka neustavna? Ne razumijem. !Da li je takva regulacija neophodna u jednom demokratskom drustvu?" Naravno da jeste. Ako se vjera uvuce u sudstvo onda ce mo imati haos sa vjerskim simbolima u pravosudnim organima. Hoce li nam hodze, popovi i fratri pod izgovorom o vjerskim slobodama odredjivati sta sudije mogu da oblace. Vjera bilo koja i sekularizam ne idu zajedno. Vjeru treba odvojiti od drzave. Zene sutkinje (muslimanke) mogu da biraju serijat ili ustav. Ne moze i pare i jare.
S obzirom da je ženama dozvoljeno na CIPS LK nose maramu, što bi onda sud zabranio svjedocima da nose maramu. To je ženin identitet. Ko to želi moj neni da zabrani maramu u sudu (kao svjedoku)? Možda ona "visoko moralna" Enisa Bilajac (sudkinja koja gola pozira u sudu) ili oni sudije iz VSTV-a koji su je vratili na posao.
1. Sutkinja Vrhovnog suda FBiH Enisa Bilajac koja je gola radila vježbe pored prozora vraćena na posao. VSTV je prihvatilo stav Komisije: “Imenovana nije prekršila odredbu Zakona o VSTV-u o ponašanju koje predstavlja ozbiljno kršenje službene dužnosti i koje dovodi u pitanje povjerenje javnosti u kredibilitet sudstva." Preuzeo: http://saff.ba/da-nosi-hidzab-dobila-bi-otkaz-sutkinja-koja-je-gola-radila-vjezbe-pored-prozora-vracena-na-posao/#.VqiaWSowiHs
Usudnicama dolazi u obzir samo slika joze bravara i to u marsalskoj uniformi.
Postoji kodeks oblacenja...ne vidim razloga sto to neko forsira pokrivanje u institucijama ovog tipa, mogli bi onda se pojavljivat i gotovo goli jer su i to ljudska prava.....a o ovim udruzenjima, no comment..
U Evropi nije problem, ali šta oni znaju šta je demokratija. Pravo napredujemo. Ej državo, šako jada...
Pravo demokratski, nema šta!
Bezbeli da je neustavno
gle cuda u bih vukoyebini....odjednom nevladine organizacije poznaju bolje ustav od sudija? buuuhahahahahahaaaaa
@Dr.Zakir NAIK: Nemoj mu spominjati krmke, nesto je alergican na njih. Jedan ga napravio pa valjda ima kompleks nize vrijednosti.
Ima li brasna u Dodikistanu? Ili se jos uvijek zivi od serbizma?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)