BiH
0

Neum: Javna rasprava o gradnji marine

FENA
Tijekom redovite sjednice Općinskog odbora (OO) HDZ-a BiH Neum koja je održana jučer bilo je riječi o aktualnim političkim i gospodarskim pitanjima na području te općine.

Kako je priopćeno iz Ureda za odnose s javnošću HDZ-a BiH, u okviru priprema za sjednicu Općinskog vijeća Neum posebna pozornost posvećena je idejnom projektu gradnje marine u Neumu.

Idejni projekt stavlja se na javni uvid građanima i stručnoj javnosti dok će u četvrtak, 3. travnja ove godine biti upriličena javna rasprava, gdje će svi zainteresirani građani Neuma moći sudjelovati.

Tijekom sjednice bilo je riječi o centralizaciji sredstva na nivou viših organa vlasti koje provodi Vlada Hercegovačko-neretvanske županije, mijenjajući raspodjelu poreza na plaću gdje se oduzimaju prihodi Općinama u korist Županije. Po tom osnovu Općina Neum ostaje bez 150.000,00 konvertibilnih maraka. Istaknuto je kako se HDZ BiH Neum uvijek zalagao za decentralizaciju sredstava i financijsko jačanje lokalnih zajednica.

Također, donesena je Odluka o formiranju općinskog izbornog stožera i koordinacijsko-provedbenog stožera HDZ-a BiH Neum za predstojeće općinske izbore.