Statistika kao na PES-u
34

Neobična zvanična stranica predsjednika KO SDA HNK, ko je Jaye i šta je pozicija načelnika

F. H.
Screenshoot: SDAHNK.ba
Screenshoot: SDAHNK.ba
Na zvaničnoj stranici Kantonalnog odbora SDA Hercegovačko-neretvanskog kantona nalazi se i biografija predsjednika KO Edina Mušića. Biografija i tekst imaju neobičan oblik, pa se vjerovatno radi o nekom tehničkom propustu.

Naime, prvo što se primjeti je da je dio stranice sa fotografijom predsjednika KO Edina Mušića na engleskom jeziku. Tako se odmah do slike nalazi tekst na engleskom jeziku koji govori šta je pozicija načelnika, kopiran sa Wikipedije na engleskom jeziku.

Screenshoot: SDAHNK.ba
Screenshoot: SDAHNK.ba

U sekciji biografija je napisana biografija amerikanca Eric Jaye. Tu se navodi obrazovanje ovoga gospodina i poslovni poduhvati, ali koji nemaju nikakve veze sa Edinom Mušićem.

Screenshoot: SDAHNK.ba
Screenshoot: SDAHNK.ba

U sekciji obrazovanje su navedeni Columbia University, Universtiy of Chicago School, University of Bussiness i School of Losangle. Osim toga navedeni su i profesionalne sposobnosti, koje podsjećaju na opise kvaliteta fudbalera na igrama.

Edin Mušić je inače završio Mašinski fakultet u Mostaru, a u karijeri je profesor u srednjoj školi, načelnik općine Mostar Sjever. Od 1990. godine je član SDA, a 2015. je postao potpredsjednik stranke.