Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ako nam se politički lideri dogovaraju ovako kao u mehani i ako se bez njihovog usaglašavanja ne može niti ijedna odluka donijeti i izglasati, pa onda treba raspustiti i parlamente i domove naroda, pa možda i dobar dio administracije jer mi, poreski obveznici, samo džaba plačamo sve to. Pametnije bi bilo taj novac usmjeriti na biroe za zapošljavanje pa da barem nešto nezaposleni dobiju da mogu preživjeti.
Samo SDP i SBB da budu pametni pa da pometu SDA polupismene kadrove gdje god preuzmu vlast jer sa tim minder-kadrom nista na bolje pokrenuti ne mogu. 20 godina na budzet SDA uhljebljava neupotrebljive ljude koji sluze samo za davanje glasova na izborima. Pomest minder-bandu i sa bioa podici mlade i obrazovane da se krene naprijed.
putopisac.com
Đe ti vidiš nas Bošnjake na troje, jedino ako ne računaš onog srbijanca Fahra i njegovu kamarilu pod to. A đe ide SDP i proslava Bajrama, može jedino uz krme na ražnju i domuz paštete da se namaže na vruču pogaču dok odojak ne bude gotov.
E j.bg, S.DA fakat nije radila kako treba i sada će taj proces demokratizacije značajno duže trajati na štetu sviju nas. I ne samo da se stranke trebaju demokratizovati, već i biračko tijelo da ne bude da brat sa sestrom ne priča jer su u različitim strankama. Kakav narod, takve mu i stranke:) Nećemo nas dva dočekati dobre dane u ovoj državi, ali hoće neko drugi. Vidiš da je i međunarodna zajednica prilično cool i strpljivo čeka da ovdje sve dođe na svoje mjesto. Ne može se demokratija na silu uvoditi. Ona se uči i trenira, a za toga trebaju desetine godina.
Ma shvatam ja to sve ali ovdje je podjela pocela prerastati u mrznju vjeruj mi. Ljudi se vise ne kvalifikuju po strucnosti, po postenju, po moralnim kvalitetima vec je sve primitivno pojednostavljeno ili si SDA ili si SBB ili SDP i tako. Vjeruj mi da znam porodica gdje npr brat koji je u SDA ne prica sa bratom i ocem koji su u SBB, ili gdje sestra nece da Bajram podjeli sa bratom jer je ovaj u SDP-u a ona u SDA. A sto ti rece najgore je sto prodje zivot dok se sve slegne i dovede u neke razumne okvire. Samo da je SDA radila postenije sve bi bilo drugacije, imali bi SDA i SDP a ovako otislo sve u tri lijepe.
Irho, stepen demokratizacije jednog društva, nacije, naroda se mjeri brojem različitih političkih opcija. I dobro je što kao narod imamo više političkih opcija jer onda one jedna drugoj služe kao korektiv. Ovo je tek početak demokratizacije. Vremenom će se iskristalizirati lijevica i desnica i smanjiće se broj stranaka, ali to zahtjeva vremena. Jedan narod+jedna stranka=totalitarizam i to nije nikako dobro. To ti je garantovan put u ambis. Znači ne sekiraj se. Sve je ok. Samo nam treba kos jedno pet, sest izbornih ciklusa da to sve dođe na svoje mjesto. Nama život prođe, ali sta da se radi.
Sesterica
Salu na stranu ali i Srbi jedinstveni i Hrvati jedinstveni a Bosnjaci ne na dvoje nego na troje se razdjelili. Samo treba reci posteno, da SDA nije vladala korupcionaski, da nije zaposljavala samo svoje, da nije rasprodavala i unistavala NIKADA SE NE BI BOSNJACI PODJELILI. Sad je kasno za sve i podjela je toliko daleko otisla da vise nikada jedinstva biti nece. SDA je kriva za to, nije ni SDP ni SBB, jer da je SDA vladala posteno, da smo svi imali jednake sanse niti bi nastao SBB a SDP bi imao snagu Nase stranke.
Mostar je srce Bosne, i budel zatrebalo kamen će da gori, samo zovite.
@Leko Kad nisu uspjeli Mostar u ratu uzeti (2 i po mjeseca potpune blokade), neće sad ni u miru.
Sudbina Zloguma zavisi od Čove, a sudbina Fahre zavisi od Zloguma tako da je Zlogum danas polao Fahru da ga glabne Čovi ne bi li se odobrovoljio prefrigani latin.
Kaže fahro berluskoni da Mostar mora biti demokratski i jedinstven, a jedan čovjek jedan glas pa šta bude. Valjda pseto srbofilsko tako naučilo u katunu na Durmitoru dok je bio.
Oni nisu nikakvi be-ha lideri, oni su lideri svojih gu.z.ica jer samo na njih misle, a na Be i Ha jok!
Mostar je prodao tvoj ćaća Raif Dizdarević kada je predao oružje TO u kasarne jna,
1. KAKO CE SDA BEZ BUDZETA ??? 2. KO CE GLASATI ZA SDA AKO SE REFORMISE JAVNA UPRAVA I AKO SE NJIHOVI KADROVI MAKNU SA BUDZETA ??? 3. KAKO CE SDA BEZ BHTELECOMA ??? 4. KAKO CE SDA BE JAVNIH PREDUZECA, GDJE CE IM SE RODBINA ZAPOSLJAVATI ??? Nemojte Fahro i Zlatko istjerivati SDA, nema ta furda gdje, stvoricete socijalne slucajeve, pustite ih i onaku su nesposobni da ista rade osim da po budzetskim organima ispijaju kafe i spletkare. Mi smo se naucili snalaziti, raditi u realnom sektoru, zaradjivati i nama i njima na budzetu pa neka tako i ostane. Dok furda nauci koristiti informacione tehnologije, dok furda nauci jezike, dok furda razvije radne navike, dok furda nauci da u realnom sektoru nema vozaca i da moraju polagati vozacki proci ce i 20 godina.
@@Hujke Šta lažeš, srbokomunističko pseto pogano ?!! Hujka rhm. je poginuo u akciji oslobađanja Sjevernog Logora i Bijelog Polja, moj otac rhm. je takođe učestvovao u toj akciji. A inače, Hujka mi je bio komšija, zato, ne seri. Što se tiče zapostavljanja Istočnog dijela Mostara, odgovorne su dvije stvari: - nametanje Statuta od strane Ashdown-a (čime su Škutori preuzeli urbanistički zavod i od tad ništa značajnije nije napravljeno na lijevoj obali) - \"neutralno\" glasanje srbokomunjara iz SDP-a pri izboru gradonačelnika, čime su Ljubi Bešliću dali još jedan mandat