BiH
128

Nekadašnji maloljetni borac Armije RBiH krenuo biciklom do Srebrenice

FENA
Nekadašnji maloljetni pripadnik Armije Republike BiH Almir Garbo i član Uduženja PTSP Vox jutros je ispred zgrade Kantona Sarajevo krenuo biciklom na Marš mira "Sarajevo - Srebrenica", kako bi na svoj način odao počast svim srebreničkim žrtvama.

"Oduvijek sam imao želju da biciklom stignem do Memorijalnog centra u Potočarima. Smatram da je dužnost svakog Bosanca i Hercegovca da ode u ovaj grad, prisustvuje dženazi i oda počast svim stradalim u genocidu. To je prije svega sevap, jer mnoge stradale nažalost nema ko da spusti u mezar", istakao je Garbo.

Zahvalio je ministru za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharemu Fiši koji je podržao njegov odlazak, kao i predstavniku Udruženja PTSP Vox Faruku Kreku.

Kako je naveo, planirana ruta mu je Sarajevo-Olovo-Kladanj-Vlasenica-Srebrenica, nakon čega će zajedno s delegacijom udruženja čiji je član, 11. jula položiti cvijeće u Memorijalnom centru Potočari u znak sjećanja na žrtve genocida.

Fišo je ispratio je jutros Garbu i zaželio mu sretan put i dobro zdravlje, kako bi svoje putovanje na najbolji način okončao i time ispunio svoju humanu misiju, saopćeno je iz Press službe KS-a.