Pod istim krovom
0
Neka nova pobuna
Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Neka nova pobuna? A sto bi se ovi iz pasivnih krajeva bunili kad su se docepali tudjeg na sfaltu? Mogu se samo buniti ako ih vrate na selo. Nece ti lako nazad!
Pankrti,Paraf,rano P.Kazaliste.Nadjite (ako mozete) kompilaciju \"Novi Punk Val\",to je bio punk u bivsoj Yu.Nazivati new primitivs punkom je prilicno glupo. Svi new prim bandovi su svoju muziku zasnivali na klasicnom zvuku Stonesa i slicnih bandova,ako su imali jednu ili dvije pjesme koje su zvucale \"pankerski\" to ih bas i ne pravi \"pankerima\".Ko je punk i nije bas tema Buricevog teksta, covjek govori o cinjenici da BiH nema mladost,da nema bunta,nove ideje,ni u muzici,ni u filmu ni literaturi.Po onom sto citam u BH stampi,po komentarima kakve mozete naci po raznim forumima na netu,ja ne da se moram sloziti s njim,mislim da je situacija u stvari jos gora.BiH ne stagnira,ona ide unazad. Djeca koja rat ne pamte izrastaju u nacionaliste vece od svojih roditelja, u nekim slucajevima su i konzervativniji (u najgorem mogucem smislu) od svojih roditelja.Zivjeti u drzavi u kojoj svjeza misao i nove ideje dolaze od ljudi u njihovim cetrdesetim veliki je problem.
@punk nije mrtav pronadjise ti s kim hoces, a ja sam licno pricao s osobom kojom su psovali majku, kojoj je jedna od tih legendi psovala majku, i doticni bi ga prosuo ko zadnju p...ku, jer je osoba koja je majstor borilackih sportova, ali su ga zamolili, da sada toga vec legendarnoga rahmetliju, koji je 20-ak god. pjevo iste pjesme, ne izlema... osim sto si mi reko da su ramonesi amerikanci, ja cu ti reci da se oni smatraju prvom punk skupinom ikad, iako se ne Clash, nego The Clash smatra engleskim ne punk, nego punk rock bendom... pa ti procijeni sta znas, a sta ne znas... Ramonese nisam nikad gledao al sam gledao ono sto ti nikad necesstici zbog svojih godina pogledati. ovdje bihzavrsio diskusijus tobom inace buricev clanak obiluje pregrstom netacnihinformacija a tiih ako hoces za sebe nadji svako dobro ;)
@fuj \"jako su dobro uhljebljeni u bih za razliku od britanije gdje punk i izrastao iz neimastine pa su neki bendovi kasnije poput ramonesa npr. pokupili neki veci dio kolaca\" Toliko o tvome poznavanju Ramonesa koje sam btw gledao 1991. u zagrebackom Domu sportova dok si ti vjerovatno \"ludovao\" uz Tajci. A sto se tice Primitivaca (koji i nisu punk ali jesu njime inspirisani) i dalje tvrdim da su orginalniji i zanimljiviji od kompletne YU plagijatorske satro punk scene. Jednostavno nisi mogao biti pravi panker u to doba i u tom sistemu. A mozda se i pronadjes negdje u svojim rijecima: \"u kahvanama kad se napiju po stoti put psovali majku svakome ko se nije slagao sa njihovim stavom\"
@punk nije mrtav ne pricaj gluposti i ne drzi mi lekcije, jer mnoge stvari znam mnogo bolje od tebe znam sve o ramonesima a spomenuo sam ih u kontekstu utjecaja koji je punk ostavio na njih o sarajevskoj sceni bolje nemoj - new primitives su za vrtica sa svojim infantilnim pajtonovskim humorom i sargijanjem izmedju rocka revijske muzike i pop-folka tipa tajci hoces jos malo o sarajevskoj sceni i djeci vojnih lica koji su mogli placati sebi kutije tj. posudjivati ih a kasnije su u kahvanama kad se napiju po stoti put psovali majku svakome ko se nije slagao sa njihovim stavom sarajevska scena je izvrsna ali i dobrim dijelom izvikana... i predimenzionirana i tice se istih pjesama koje su se po nekoliko dekada pjevale ;)
Najveci poslijeratni punk pokret koji se pojavio u BIH jesu vehabije......oni su kontrasi na kvadrat I vazda pronalaze nove usijane glave koje misle da ono sto oni rade predstavlja revolucionarnu promjenu...
http://www.youtube.com/watch?v=e3i_pQBwf1o&translated=1 samo pogledajte
@fuj Ramonesi nisu britanci A zasto autor pise o panku u BiH kad nema pojma o tome, a vidimo da o tadasnjem mainstremu Bijelog dugmeta i Berbera i Kusturice posjeduje puno vise informacija. Punk u Sarajevu nije kopirao svjetske zvijezde kao sto se to radilo po ZG i BG (npr. Psihomodo pop, Elektricni orgazam itd..) Nezaboravi Buricu da je Sarajevo imalo pokret New Primitives koji je bio orginalniji i zanimljiviji od sveg satro Punka bivse Yuge. Znaci trebao je neko sa blatnjavog Sedrenika osnovati Seks pistolje i pjevati God save the Marshall ili God save Milka Planinc da bi bio panker. Osim toga poznato je da su New Primitives potopili nakon izjave Crko Marsal sto je \"pankerskije\" od God save the Queen s obzirom na vrijeme i drusveno politicki sistem u tadasnjoj drzavi.
a diplomatz je ipak viša škola za specijalistu književnosti, umjetnosti, muzike, sporta, filma, 5olitike i dizanja 3evolucija.
vidim da je našeg kolumnistu obasjala svjetlost subverzije na zabavama jedinog nam festivala
...
josjedan potpuno promase tekst ovousputno tvrdim jer inace burica procitam na preskok jednom u 5 mjeseci svibendovi svi pokreti svi \'\'revolucionari\'\' jako su dobro uhljebljeni u bih za razliku od britanije gdje punk i izrastao iz neimastine pa su neki bendovi kasnije poput ramonesa npr. pokupili neki veci dio kolaca ;) p. s. a ovaj srbijanski film horor film o kojem buric pise se prije dvije godine pojavio :D
dubioza i karne subverzija???? RLOL
commi idi negdje pij kafu i obrazuj ljude kako da zive svoj zivot
balkanci se nikome ne uvlace hahahahahahahahaha