Komentari (209)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kada su u pitanju Bošnjaci onda je to pozitivna diskriminacija ,a kada su u pitanju drugi narodi onda je to neravnopravnost, nelegitimnost, nelegalnost i šta sve ne...
Pa i u Hrvatskoj je tako. Nacionalne manjine imaju dva puta više glasova nego što ih ima. Biraju na općim izborima a i manjinskim, tako da u Sabor im se glasovi zbrajaju, inače nebi ušli.
Naravno da je razlika. U vasem slucaju sama SDA podrzava i nema nista protiv ovakvog saziva Vlade. U slucaju Hrvata, u vise navrata su Bosnjaci nasrtali na hrvatske pozicije i nametali predstavnike kontra nase volje.
Evo ja cu staviti oglas na olx.ba il' ti ga pik.ba da trazim posao bošnjačkog ministra
Pa onog Rešidata iz KS prekomandujte u Federaciju i gotovo - mislim da je Bošnjak!
pa zar mi nismo svi bosnjaci ,kako tvrdite - sta sad ima veze jedan gore dole "pravi" bosnjak
PA NEKA ŽELJKO TURISTIČKOG RADNIKA BEZ DIPLOME PREBACI U fEDERALNU VLADU, PA ĆE TAKO NAFATAT JOŠ JEDNOG BOŠMJAKA!
http://ustavsrpske.blogspot.com/
ŽELJKU I DF-u UDARILA " SLAVA " U GLAVU. OPŠTINSKI IZBORI ĆE SVE POPRAVITI! I SVE OVO ŠTO SE DESILO NEĆE BITI ISTO! NEĆE BITI više ISTO!
SAMO ZAKON O PRIJEVREMENIM IZBORIMA MOŽE SPASITI OVE KOJI SE BORE ZA RAVNOPRAVNOST NARODA I DOZVOLE DA IH " RAVNOPRAVNI" NARODI ISTISNU NEĆE VIŠE TO DOZVOLITI. AKO JE >DF< MONETA ZA PODKUSURIVANJE I DOKAZIVANJE MULTI ETIČNOSTI - NESTAĆE NA SLIJEDEĆIM IZBORIMA! NEMOJTE DA VAM ULICA IPAK PRESUDI!
Oni se predpostavljam spore oko 20% u toj nekoj raspodjeli... kome će šta pripasti. Da su oni patriote, da im je stalo do naroda ove zemlje... odmah bi ušli u onih 80% i počeli raditi! A za ovih 20% pregovarali, pa kad god se dogovore...
što se mene tiče mogu biti svi do jednog srbi i hrvati koji vole ovu državu, tipa Jovana Divjaka i Stjepana Kljuića, čak šta više baš bih volio da se na taj način zapuše usta onim koji pričaju o diskriminaciji u federaciji, o diskriminaciji od strane bošnjačke većine itd. diskriminacija i to fašističkog tipa postoji samo na 49% teritortije ove države.
Stvarno mi je zao ovih ljudi.Pored gomile pomocnika,savjetnika,sekretarica oliti tajnica,placenih telefona,odjela,auta,telece corbe po 2km,odvojenog i placenog zivota,putnih troskova,ovo je katastrofa..oni se pate..a mi bezobrazno to sve gledamo i govorimo u sebi samo se patite to ste i zasluzili...nama je dobro..
Kako vecina postade manjina!?
Nije ni čudo kad su tzv. "bošnjaci" počeli vraćati pradjedovskim običajima i izjašnjavati se kao Srbi. http://www.klix.ba/vijesti/bih/zastupnici-u-skks-se-izjasnili-kao-srbi-da-bi-bili-imenovani-u-dom-naroda-fbih/141028147
REUFA BAJROVIĆA nije Bosnjak izjasnjava se kao Bosanac, tako da nije tacno da je samo jedan Bosnjak iz DF . Istina je da je DF dobio Bosnjacke glasove,a nije imenovao ni jednog Bosnjaka u Vladi Federacije. U Vijecu ministara DF kandidovao ne ne Bosnjaka kao ministra , a u Vladi KS , DF je imenovao samo jednog Bosnjaka Enver Smajkan ne bitno ministarstvo totalno, jer se Emira Tanović Mikulec i Samer Rešidat ne izjasnjava kao Bosnjakinja/ak (djete mjesoviti brak cini mi se Jordanac otac i majka srbkinja sto nije losa kombinacija)). Komsicu da smo htjeli da koka bude ministar glasovali bi za SDP a ne za DF ..aferim DF i Komsicu ...Od kantona pa preko federacije pa do vijeca ministara DF predlozio samo za zamjenika ministra Suljagica i ovog Enver Smajkan -vojno lice .....Sad si dobio glasove Bosnjaka i nikad vise Komsicu...Nemam nista protiv ljudi sto se izjasnjavaju drugacije ali imam protiv toga da se prikazuju kako Bosnjaci nema sposobnim i obrazovanih a ima nas masala...
Može li Hadžija Miki da popuni upražnjeno mjesto?
Boli me k...U ...R..Č...I..N..A , posla opet nema